Altıntaş ile ilgili düğmeye basıldı!

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Altıntaş’taki yetki iadesinin devri için bir yasal düzenlemenin yapılacağının altını çizerek, “Bakanlık gerekli talimatları verdi. Birkaç düzenlemeyle yetki devri gerçekleşecek” dedi.

12 Nisan 2021 Pazartesi 11:59
Altıntaş ile ilgili düğmeye basıldı!

Yasal düzenleme yapılacak

Altıntaş’ta Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen imar ve ruhsat yetkisinin iadesi için düğmeye basıldı. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, geçen hafta gerçekleştirdiği Ankara temasları çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la görüştüğünü ifade ederek, bölgenin mülkiyet sorununun çözümü için, Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yasa gereği geçici olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen, imar ve iskan yetkisinin iadesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılacağını ifade etti.

2 senedir bekleniyordu

Bakan Kurum tarafından gerekli talimatların verildiğini dile getiren Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Birkaç düzeltmeyle yetki devri gerçekleşecek. Düzenleme yapıldığı zaman, otomatikman yetki bize geçmiş olacak. Bölgeyle ilgili yapmayı düşündüğümüz çalışma engeli ortadan kalmış olacak.  Biz belediye olarak o bölgeye hizmet götürebilmemiz için, yetkinin bizde olması gerekiyor. Ancak 2 senedir bu yetkinin devrini güzellikle bekledik. Ama Büyükşehir Belediyesi ipe un serdi” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Aradaki fark görülecek

Büyükşehir Belediyesi’nin basit şeylerle siyaset yaptığını öne süren Başkan Şahin, “Bölgeye 2 senedir herhangi bir hizmet götürmüyor. Ama öte yandan nasıl nemalanabiliriz hesabını yapıyorlar. Bir taraftan petrol istasyonu ruhsatı veriyorlar. Neticeye yapıldığı zaman hizmet adına yaptıkları hiç bir şey yok. Bizi oyalıyorlar. Vatandaş -iki senedir bize hizmet gelmiyor- siteminde bulunuyor. Haklılar. Ama bizim hizmet götürebilmemiz için yetkinin bizde olması gerekiyor. İnşallah yetki bize geçtiğinde, aradaki farkı göstereceğiz” diye konuştu.

Aksu Belediyesi’ne tam yetki verildi

Görüşmede Pınarlı, Cihadiye, Karaçalı Mahallelerini kapsayan mülkiyet sorunlarının da ele alındığını ifade eden Şahin, Bu mahallelerdeki sorunların çözümünde son aşamaya gelindi. Bakanlığın ilgili genel müdürlüğü ile birlikte hareket ederek söz konusu mahallelerde yaşayan vatandaşların yıllardır çözüm bekleyen planlarının yapılması ve tapuların verilmesi konusunda Aksu Belediyesine tam yetki verildi. Aksu Belediyesi önümüzdeki günlerde çalışmalara başlayarak bu mahallelerde yaşayan vatandaşların bilgilerini güncelleyerek, ardından parselasyon çalışması yapacak ve tapular çıkartılarak en kısa zamanda hak sahiplerine verilecek” dedi. 

Aksu Devlet Hastanesinin de ele alındığını söyleyen Aksu Belediye Başkanı Şahin, Hastanenin ihalesi yapılmış olup, yasal süreç sonunda inşaat çalışmalarına başlanacağı konusunda görüş alış verişinde bulunulduğunu ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.