ALDAŞ'ta yeni ortaklar

Antalya'da Büyükşehir'le birlikte Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı belediyeleri ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ortak olduğu Altyapı Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nde (ALDAŞ) yeni yönetim kurulu belli oldu.

11 Temmuz 2014 Cuma 09:46
ALDAŞ'ta yeni ortaklar
Mayıs ayında olağanüstü genel kurulunu toplayan şirketin yönetim kuruluna 4 Ak Partili isim seçildi, yönetim ve denetim kurulu üyelerine ödenen aylık 3 bin 500 TL huzur hakkının da devamına karar verildi.

ALDAŞ, Büyükşehir, Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı belediyeleriyle Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü ve ATSO iştiraki olarak 1995 yılında kuruldu. Şirketin kuruluş amacı ASAT adına su temini ve kanalizasyon işleriyle ilgili hizmet ve yatırımların, belediyeler adına katı atık bertarafı ve kıyı yönetimi proje yönetimini yapmak, şehir planlaması da dahil olmak üzere belediyelere müşavirlik hizmetleri sunmak olarak belirlendi.

BAŞKAN TEMAÜLÜ
Büyükşehir Belediye Başkanı, ALDAŞ kurulduğu tarihten bu yana şirketin yönetim kurulu başkanlığını da üstlendi. Şirketin diğer yönetim kurulu üyeleri, ortakların en üst düzeyde temsilcileri ve Büyükşehir Belediye Başkanı'nın önerdiği diğer üyelerden oluştu. CHP'li Mustafa Akaydın'ın başkanlığı döneminde ortaklar, harici seçilen üyeler CHP'li belediye meclis üyeleri arasından tercih edildi. Akaydın, ALDAŞ yönetim kurulunda Genel Sekreteri Mehmet Aktekin'den yana da tercih kullandı. Akaydın, ilk yıllarında Büyükşehir Meclisi'nde partinin grup sözcülüğünü üstlenen Erdem Armen ve o dönem CHP'de siyaset yapan Remzi Sadi'yi yönetim kuruluna alırken, sonrasında tercihini dönemin CHP'li meclis üyeleri Recep Tokgöz ve Kadir Alkış adına değiştirdi.

BELEDİYE BAŞKANLARI VE ATSO DOĞAL ORTAK
Şirketin 30 Mart yerel seçimlerinin ardından yapılan olağanüstü genel kurulunda yönetim kurulu, alışılageldiği şekliyle Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in başkanlığında oluştu. Başkan yardımcılığına Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün seçildiği ALDAŞ'ta Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ATSO adına Çetin Osman Budak ve ASAT adına Genel Müdürü Faruk Karaçay'la birlikte 5 yeni isim yönetim kurulunda yer aldı.

ALDAŞ'ın Ticaret Sicili Gazetesi'nde yayımlanan yeni yönetim kurulu listesine göre yeni üyeler, geçen dönem Ak Parti'nin Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri Adlıhan Dere ve Veli Yavuzcan, Ak Parti Muratpaşa Belediye Başkan adayı Cihan Bulut, Ak Parti İl Sekreteri Kadir Sarıcalar ve eski Doğru Yol Partisi yöneticilerinden Adnan Ünal'dan oluştu.

Şirket genel müdürlüğüne, Konya Selçuk Üniversitesi öğretim görevlisi İbrahim Uğur Erkış, yardımcılıklarına da aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olan Ak Parti İl Sekreteri Kadir Sarıcalar ve Enes Hakan Beştaş getirildi.

HUZUR HAKKI 3 BİN 500 TL
Ak Parti'nin CHP'li belediye başkanlarıyla aynı yönetim kurulunda yer aldığı ALDAŞ'ın yeni yönetim kurulu, Mustafa Akaydın döneminde belirlenen yönetim ve denetim kurulu üyelerine ödenen 3 bin 500 TL huzur hakkında herhangi bir değişikliğe gitmedi, rakamı aynen kabul etti.
 

Son Güncelleme: 11.07.2014 09:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.