'Al Yazma'yla hayalleri gerçekleşti

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 7 yıl önce dini nikahla evlenen ve resmi nikah hayalli maddi imkansızlıklara takılan Rabia ve Metin Kara çiftinin nikahını Al Yazma Kadın Danışma Merkezi'nde kıydı.

05 Aralık 2016 Pazartesi 12:07
'Al Yazma'yla hayalleri gerçekleşti
Antalya'da yaşayan 24 yaşındaki Rabia Kaval ve 40 yaşındaki Metin Kara, 7 yıl önce dini nikahla evlendi. Çiftin bugün 6 yaşında Mustafa Eren ve 2 yaşında Elif Ece isimli iki de çocuğu oldu. Resmi nikahı sürekli erteleyen çift, Muratpaşa Belediyesi'nin kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadının toplumsal hayattaki konumunu güçlendirmek için çalışan Al Yazma Grubu'yla tanışmasıyla hayalleri gerçeğe döndü.

Muratpaşa Belediyesi'nin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'nde açılışının gerçekleştirdiği Al Yazma Kadın Danışma Merkezi'nde çifte, imece usulüyle düğün yapıldı. Herkes evinden bir şeyler getirdi, düğün sofrası kuruldu. Çifte uyacak gelinlik ve damatlıklar sandıklarda bulundu.

Mahalleli kadınların yanı sıra çiftin yakın akrabaları ve arkadaşlarının da katıldığı düğünde çiftin nikahını Başkan Ümit Uysal kıydı. Kara çiftinin şahitliklerini ise Muratpaşa Belediye meclis üyesi Hüseyin Erşin ve Sibel Gezen yaptı.

Rabia ve Metin Kara çiftin çocuklarının da izlediği düğünde aile cüzdanını çifte, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci teslim ederken Başkan Uysal'ın, kahve fincanı takımını damada hediye etmesi düğünün neşesi oldu. İmzalar atılırken gelin Rabia Kara, tezahüratlar arasında damadın ayağına basarken, çift düğün pastasının kesip açılış dansını da yapmayı ihmal etmedi. 

Son Güncelleme: 05.12.2016 12:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.