Aktarmalı ulaşım tarih oluyor

Antalya'da aktarmalı ulaşım tarih oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyalıların özellikle kırsal bölgelerden hastanelere, otogara ve kent merkezine tek araçla ulaşımını sağlamak için düğmeye bastı.

05 Ağustos 2014 Salı 17:06
Aktarmalı ulaşım tarih oluyor
Yeni düzenleme ile Antalya'da ulaşım yüzde 80 oranında aktarmasız sağlanacak. Teknik nedenlerle aktarma yapılmak zorunda kalan hatlar ise yüzde 20'yi geçmeyecek. Bu hatlarda da en fazla bir aktarma yapılacak. Başkan Türel, “Antalya'nın kırsal kesiminden merkeze, hastanelere, otogara yeni yaptığımız düzenlemeyle bütün vatandaşlarımızın aktarmasız şekilde ulaşmasını sağlayacağız. Son rötuşlar yapılıyor. Bu hafta içerisinde ulaşım komisyonu ilgili odalar, meslek birlikleri ile son görüşmeler yapılacak. Önümüzdeki hafta yapılacak UKOME toplantısından sonra aktarmasız ulaşım başlayacak. Geçmişte olduğu gibi çok kısa mesafelerde iki ya da üç araç değiştirmek zorunda kalınmayacak" diye konuştu.

UYSAL'A KIRCAMİ TELEFONU
Muratpaşa muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya gelen Başkan Türel, Kırcami müjdesi verdi. Toplantı sırasında Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ı telefonla arayan Türel, binlik planların durumunu sordu ve Eylül ya da en geç Ekim ayında Muratpaşa Meclisi'ne geleceği bilgisini aldı. Türel “Sonrasında Büyükşehir Meclisi'nde onaylanması süreci var. Biz onu çok hızlı bir şekilde sonuçlandırırız" dedi.

Kırcami planıyla ilgili devam eden davalar olduğunu belirten Türel, “Halkın yararına bir planın iptali taleplerini şahsen ben anlamakta zorlanıyorum. Tabi yargının kararı karşısında boynumuz kıldan ince. Yargı nezdinde bu planın doğru ve halkı olduğunu savunacağız, Büyükşehir Belediyesi olarak planın neticeye ulaşması için gerekli gayreti göstereceğiz" dedi.

2015 YILINDA TEMELLER ATILMAYA BAŞLANIR
Türel, binlik plan Büyükşehir Meclisi'ne getirildiği takdirde bir sonraki meclise bırakmadan, devam meclisinde onayacaklarını kaydederek, “İtirazlar için 1 aylık askı süreci var. 1 aylık askı süresinden sonrasındaki ilk mecliste itirazları değerlendirip karara bağlarız. İnşallah sene sonunda Kırcami planı herhangi bir hukuki problem yaşanmadığı takdirde kesinleşmiş olur. 2015'te Kırcami'de kazmalar kürekler vurulmaya, temeller atılmaya başlanır" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 05.08.2014 17:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adamın kralı 2014-08-05 17:27:38

gerçekden adamın kralısın sayın başkan işte başkan halkın gerçek gündemi ile uğraşan başkan şu bizim aksu ya halil başkana elinden bi su içirsen başkanım iyi olacak

Avatar
eda 2014-08-06 22:36:28

Kemerede istiyoruz bir otobüs ama ses seda yok