'Aksu’ya vefa borcumu ödüyorum'

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Aksu’ya ve Aksululara vefa borcunun olduğunun altını çizerek, “ Aksu halkının sayesinde buralara geldim. Maddi ve manevi olarak bana her şeyi verdiler. Benim üzerimde emekleri çok. Bende bu vefa borcumun karşılığını veriyorum” dedi.

02 Ağustos 2021 Pazartesi 10:30
'Aksu’ya vefa borcumu ödüyorum'

Layık olamaya çalışıyorum

1985 yılında Aksu’ya geldiğini ifade eden Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “O günden bugüne kim bilir kimlerin emeği var üzerimde. Aksu’da ki insanların insan yapısından, kültüründen karakterinden insanlığından tutunda hepsinden bir şey kapmışımdır. Bizimde faydamız olmuştur, ama biz kendi halimize yetişmedik, Aksu yetiştirdi bizi. Aksu halkının üzerimde çok emeği var. Ben her bölgeyle içli dışlı olmuşumdur. Böylelikle Aksu’ya vefa borcumuz oluştu. Bize ihtiyaç duydular, göreve layık gördüler. Şimdi sıra bu vefa borcunu ödemekte.  Onlara layık olmaya çalışıyorum”  şeklinde açıklamalarda bulundu.

Vermeyeceğim hesabım yok

Şahin, “20’li yaşlarım da Aksu’ya gelmişim. Şimdi 59 yaşındayım. Bu sürece kadar Aksu halkı bize hem maddi hem manevi her şeyi verdi. Bizde onlara vefa borcumuz var diyoruz. Ben Aksu halkının sayesinde buralara geldim. Onların bana verdiği görevle hem maddi hem manevi bir yere gelmişim.  Şimdi benim arkamda, siyaseten hükümetim var, liderim var, ilçem var. Cumhur ittifakı olarak ta işin içindeyiz. MHP grubu ve bizim kendi teşkilatlarımızda var. Destek verenlerin hiç birinin alnını yere vurmayacağım. Görev sürem bitse bile halkın içinde rahatlıkla dolaşabileceğim. Veremeyeceğim bir hesabım yok” dedi.

Çok mesafe kat ettik

Yaklaşık olarak 8 senedir Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü ifade eden Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, bu süreç zarfında Aksu’nun çok büyük mesafe kat ettiğini ifade etti. Şahin, “Göreve geldiğimizde geçmişin enkazı vardı. Kronikleşen mülkiyet sorunları vardı. Bu sorunlar çözülmeden bir yerlere gelemezdik. İnisiyatifler ve riskler aldık. Merkezi hükümetle görüşmelerimizi aralıksız sürdürdük.  Gelinen süreçte Aksu’nun önünü açacak birçok başarılı çalışmalara imza attık. Haliyle bu başarı ha demeyle olmadı. Bu başarının içerisinde büyük emek ve özveri var. Planlamalar ile ilgili bir şeyler yapılırken, çok zaman alınacağını da biliyorduk. Bunun içinde risk alarak birçok iş yaptık."

Sözde Aksu’yu idare etmeye çalışanlar

Bilginin tazelenmesine gerek olduğunu da ifade eden Şahin, “Kronikleşen sorunların çözümüyle ilgili atılan adımları her yerde söylememize rağmen, karşımızda belediye başkanlığı adaylığı yapmış olan adam, Altıntaş’da yapılan çalışmayla ilgili bir habersiz şekilde soru soruyor. -Benim yapabileceğim bir şey varsa yardımcı olayım.  Neden kapalı Pazar yapmadınız. Neden yetki devrini önceki dönem almadınız?-  şeklinde sorular yöneltiyor. Oysaki 30 yıllık kanayan yarayı çözmek için, birçok adımlar atmış ve sonucunda özel kararnameyle sorunu çözmüş, tapuları seçimlere ramak kala verebilmişiz.   Yetki devrini talep edecek zaman mı kalmış. Karşımızda sözde Aksuyu idare etmeye çalışan adamlar bile bu süreci bilmediği için, bu gereçleri ara ara anlatmak gerekir” şeklinde serzenişte bulundu.  

Geçmişteki belediyecilik anlayışı

Aksu’nun hızlı gelişmesi gerektiğini ifade eden Aksu Belediye Başkanı Şahin, “Zamanla yarışmamız gerek, bu işin tarafında da duygusal taraf ağır basıyor. Bu çalışmaların bir kısmını ya Büyükşehir’e, ya kurumlara ya da merkezi hükümete yaptırmamız gerek. Köşe başı hizmetleri de bir an önce koymamız gerekiyor. Ve imarı bitirdiğimiz yerde yatırımcıyı çekmemiz gerekiyor. Aksu’da da belirli bir nüfus oranına ulaşması lazım. Köşe başı hizmetlerden bir tanesi de hastane. Onunla ilgili çalışmalar yapıldı. İtirazlar ortaya konuldu. İtiraz süreleri beklenildi. O da bitti. Şu an bekliyoruz. Hükümet konağı, kent meydanı. Sosyal aktivitelerin yer aldığı alanlar daha yeni oluşuyor. Bunlar oluşturulduktan sonra şehir gelişecek. Önceden, bir okul cami yapıldı. Hayırsever şunu yaptı bunu yaptı. Onu konuşuyorduk. Şimdi bunları hiç konuşuyor muyuz? Bunlar geçmişteki belediyecilik anlayışı” diye konuştu.

Konuşmada varlar, uygulamada karşılar

Şahin, “Bakıyorum daha önceden Belediye Başkan adayı olmuş kişi, babayiğit; karşımıza geçiyor, - Aksu’da kaç tane halk plajı var- diyor. Soru önergesi veriyor. Aynı adam, -Kent meydanı ve millet bahçesi de yapılmadı Aksu’ya- diyor. Oysaki eczanesinin önünde yapılıyor. Onu da görmüyor. Böyle insanlar Aksu’nun idaresine talip oluyorlar. Hakikaten biz oraları geçtik biliyoruz. Hala bunlar bu mantıkla, konuşma sitiliyle, bu zihniyetle bir yerlere gelip te idarecilik yapar mı? Bu tür insanlarla Aksu’da yıllarca dip yapmışsız.  Çivi çakmamışlar. Nereleri karıştırmışlar. Biz geldiğimiz de Aksu Belediyesi 600 küsur milyon TL’lik  borcun içerisinden kurtarmışız. Hep bu mantıkla hareket edenlerden dolayı.  Konuşurlarken Aksu’ya hizmet yapacaklar, ama uygulama da belediyenin önünü açacak ne varsa, hepsine karşılar”    

Bölgenin imarı kilitlenmiş olacaktı

Önümüzdeki sürecin çok iyi olacağına da dikkat çeken Başkan Şahin, “Daha 2 ay öncesine kadar Macun ve Konak mahallelerinde 3 bin 400 dönüm alanın imarıyla ilgili sıkıntı var idi. Daha önce rahmetli Hüseyin Acun zamanında imar yapılmış.  O zamanlar toprak görüşü ile ilgili bir sıkıntı oluşmuş. İmar yapılmış Derenin içerisinde, yüksek gerilimin geçtiği alanda arsalar var. Bununla ilgili 2015 yılında kamu yararı aldık. Oranın planlamasına başladık. Derenin içerisinde ki arsayı dışarı çıkaracak yer bulamıyorsun. İmarı genişlettik Fatih mahallesine doğru kaydık. Her şey bitti 18 uygulamasına geliyorduk ki, Ziraat Mühendisleri Odası bizim kamu yararına itiraz etmiş. Ama itiraz bize de ulaşmamış. En sonunda yürütmeyi durdurma kararı almışlar. Bununla ilgili oda başkanlarını yönetim kurulundan bazı hocaları çağırdık. Bayrak tepesine çıkardık. Bakın, -Burası tarım arazi olarak gözükse de buğday bile ekilmemiş. Burası bataklık. Şehrin planlanması bağlantı yolları buradan geçecek-  dedik. Hepsi ikna oluyor, ama bir tanesi bir türlü ikna olmuyor. En sonunda baktık olmuyor. Bununla ilgili ne yapabiliriz arkadaşlarla çalıştık. Geçmişten gelen kanun boşluklarını bulduk. Tarım Bakanlığı’nda müsteşara gittik. Tartışa tartışa en sonunda ikna ettik. Çözdük işi. Çözmemiş olsaydık. Bu bölgenin imar olayı kilitlenmiş olacaktı”

Aksu’da bu tür şeyler hala çıkıyor

Başka bir sorunda 3000 den fazla parselin olduğu Topallı,  Yukarı Karaman mahallesinde. Orada yıllar önce yapılan bir çalışma var. İmar var gibi görünüyor, ama temelinde bir sürü sıkıntılar var. Tekrar yasal düzenleme de yapılabilecek bir pozisyon var. Bunların da çözümünün olması için siyasi irade gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi, - beraber çalışalım burada- diyor. 5 binlik planları onlar yapacak binlik planları biz yapacağız. Bu durumun önünü açmak için bize geldiler. Bende diyorum ki, halkın önceliği bizim önceliğimizdir. Halk mağdur edilmeyecek şekilde yapılmalı. Oturur istişare yaparsak biz her zaman problemin çözümünden yanayız. Hala Aksu’da bu tür şeyler çıkıyor. Siyasi irade, bizim gibi yeni kurulan ilçelerde her halükarda lazım. Bu olmadığı zaman güdük kalır. Biz eskiye rağmen rahatladık. Büyük problem çözüldü biz rahatladık”

Adam kalkmış hala…

Şahin, “Kanalizasyonu yapılması için, o bölgenin önce imarı olması gerektiğini bilmesi gerekenler bile bilmiyor. Ya da bilmezlikten geliyor. Birileri,  -Menderes Türel ve Aksu Belediyesi hiçbir şey yapmadı, Muhittin Böcek geldi kanalizasyonu yaptı. Sizi affedersiniz b….. kurtardı- şeklinde sosyal medyada paylaşımlarda bulunuyor. Bu kişi makama geldi. Sordum kendisine, -kanalizasyon çalışması nasıl yapılır bilir misin?-  Kanalizasyonun başlaması için önce imarın bitmesi lazım. Yollar netleştikten sonra kanalizasyona öyle geçersin. Türel döneminde Kanalizasyonun birinci etabı olan Macun bölgesi yapıldı. Hazırlık aşamasında EXPO 2016 alanı yapılırken, kaalizyonun ana arterinin yapılması için Tarım Bakanına yüklendik. Nihayetinde ana maliyeti teşkil edecek ana arter çalışması o dönem yapıldı. Siyaseten ağırlık bırakılmamış olsa, o ana arter yapılmayacaktı. Esas para tutan kısım o. Bunu yaptırıyoruz. Kanalizasyonun birinci etabının ihalesi yapıldı ve bitti. Ondan sonra 2’inci etabın ihalesini yapmışız. Dünya Bankasında kredisi ayarlanmış. 2019 yerel seçimlerinde hemen önce yapılmış. Durum bu kadar açıkken, adam kalkmış hiçbir şey yapılmamış gibi açıklamalarda bulunuyor”  

Düzgün planlamanın olmaması

“Örneğin bazıları hastaneyi neden yapmadınız diyor. Hükümet konağı kent meydanı şunu bunu yapıyoruz dediğimizde, hala önce hastaneyi neden yapmadınız diyenlerde var. Hastaneyi yapabilmemiz için önce yerinin hazırlanması lazım. Yerini hazırlamış, yatırım programına almışız, ihalesini yapmışız. Buna benzer kültür merkezi nerede diyor. Oranında her şeyi hazır plan programı yapılmış, içerisinde 2 adet düğün salonu ve iş merkezleri olan bir proje var. Orada da biraz duygusal tarafından sıkıntı çekiyoruz. Her hâlükârda her şeyini hazırlamışız. Belediyenin şimdiye kadar sıkıntısı yer teminiydi. Aksu’nun yıllardır çektiği sıkıntılardan bir tanesi doğru düzgün planlamanın olmamasıydı. Planlama yapılmışsa da yanlış bir planlama yapılmış. Yaptığımız planlamayla Altıntaş sorununu çözdük”

Aksu’nun önünü açacak ne varsa

Hemen yanı başımız da peşkeş çekilmeye çalışılan 150 dönüm alanı geri almışız. Piyasa değeri en az 100 milyon TL.  Birçok yerde aynı şey var. Geçmişin bütün yanlışlarını düzeltiyoruz. Geçen gün Fatih mahallesinde yaşanan mevzu,  Köy tüzel kişiliğinden gelen bir alana birileri gelecek çevirmeye çalışacak, ondan sonrada belediye olarak üzerimize düşeni yapmamızı istemeyecekler. Ya bizi bilmiyorlar, ya da geçmişteki kafayla duruyorlar. Bizler şu an ileride Aksu’nun önünü açacak ne varsa onu yapıyoruz. Peşkeşin önünü kesiyoruz. İmarını yapıyoruz. Yatırımcının önünü açıyoruz.

Önemli olan başkanlık sonrası

Şahin son olarak şunları söyledi: “Halkın içerisinden gelen biriyim.  Siyasetçi değilim, ama siyasetçi oldum. Önceki zamanlarla şimdiyi değerlendirdiğimiz de vatandaşın bakış açısının oldukça olumlu olduğunu görüyoruz. Anket çalışmalarını ara ara yapıyoruz. Anketlerle ilgili de şimdiye kadar hiç yanılmadık. Seçimde vatandaş bize oy verecek mi, vermeyecek mi den ziyade Aksu’nun önünü açacak başarılı çalışmalara imza atmak. Dünde halkın içerisindeydik, bugünde halkın içerisindeyiz. Yarın da olacağız. Önemli olan bize güvenen ve kefil olanların şapkasını önüne düşürmemek. Burada Belediye Başkanlığını ilelebet yapacak değilim. Belediye başkanı olacağım ve siyaset yapacağım aklımdan bile geçmezdi.  Ama öyle bir şey ki, şartlar oluştuğunda bir şekilde önünüz açılıyor. Önemli olan Başkanlık sonrası da halkın içerisinde olabilmek.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.