Aksu’daki son durum

Tam kapanmanın üzerinden 11 günlük bir zaman dilimi geçti. Ülke genelinde hızla yükselen vaka sayılarının, tam kapanmayla beraber tekrar hızlı bir şekilde düşüşe geçtiği ve önceleri 60 binlerde seyredilen vakaların, gelinen süreçte 20 bin bandına indiği ifade ediliyor. Merak edilen ise Aksu’da ki son tablonun ne olduğu...

10 Mayıs 2021 Pazartesi 10:44
Aksu’daki son durum

Bugün 11’inci gün

İçişleri Bakanlığı, Koronavirüs tedbirleri kapsamında yayınladığı genelgeyle, ülke genelinde 17 günlük tam kapanmaya geçildi. Bugün itibariyle tam kapanmanın 11’inci gününü yaşıyoruz. Ülke genelinde daha önce 60 binlerde seyreden vaka sayılarının tam kapanmanın başlamasıyla beraber hızla düşüşe geçtiği ve şu an itibariyle 20 bin bandında seyrettiği ifade ediliyor. Bu da vaka sayılarında üçte ikilik bir düşüşün yaşandığının göstergesi.  Ülke genelinde ki tablo bu ise, merak edilen Aksu’daki durumun ne olduğu?

Tedbirleri elden bırakmamalıyız

Bu soruyu Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’e sorduk. Ülke genelinde ki tablo gibi, Aksu’da da tablonun olumlu olduğunu ifade eden Şahin, bunun yanı sıra, tam kapanma sürecinde vatandaşların ne derece kurallara riayet ettiğinden tutunda, kurum ve kuruluşların çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Ayrıca Başkan Şahin, bayram sürecinde ev ziyaretlerinin sıkıntı oluşturacağına dikkat çekerek,  “Bayramdan sonra inşallah daha farklı bir tabloyla karşı karşıya gelmiş oluruz. Ama bu süreçte tedbirleri elden bırakmamamız gerekir” dedi.  

Önümüzdeki hafta daha rahat olacak

Gelinen süreçte vaka sayıları bakımında çok iyi bir aşamaya gelindiğine değinen Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Aksu olarak önceleri turuncuyduk. Sonra kırmızıya döndük. Şu an gene turuncuya döndük. İnşallah bayram sonrası sarıya döneriz. Hıfzıssıhha raporlarına bakıldığı zaman  Aksu’da bir hafta önceye göre, hasta sayısı yok denecek türden. Ülke genelinde ki vaka sayılarında düşüş olduğu gibi bizde de gözle görülür bir düşüş var. Bu bir başarıdır.  Aşılamada bir artış var. Önümüzdeki hafta daha çok rahat olacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Aksulular duyarlı

Aksu halkının pandemi kurallarına azami bir şekilde uyduğuna da vurgu yapan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin,  Bilindiği üzere virüsle mücadele de birlikte hareket edilirse netice alınır. Başarıya ulaşılır. Halkımızda bunun farkında. Bu anlamda bu duyarlılığı ortaya koyan halkımıza teşekkür ediyorum. Yine Mülki amirimiz ve kaymakamımız Aydın Ergün’e, emniyetimize, jandarmamıza, ve tüm kurumlarımıza, koordineli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bizlerde belediye olarak sahadayız. Telefonlarımız 24 saat açık. Vatandaşların her türlü olumlu yapılabilecek taleplerini karşılıyoruz. Elimizden geldiğince çözüm odaklı olmaya çalışıyoruz. Emniyetimiz ve jandarmamızda bu konuda iyi niyet çerçevesinde çalışıyor. Gözle görülür sıkıntıları giderdik. Koordineli çalışmalar içerisinde olduk” dedi.

Daha da sıkıntılı günlerin olmaması için

Dini bayramların sılai rahim olduğunu ifade eden Başkan Şahin, “Bu bayramlarda vatandaşlar eşini, dostunu ziyaret eder. Bu toplumun örfüdür. Dini inançlarının gereğidir. Bunların olması gerekiyor. Bunlar olmadığı zaman toplum ve aile kendi içerisinde ki bağını koparmış oluyor. Geldiğimiz noktada, bu Ramazan Bayramın da sokağa çıkma yasağı var. Değerlerimiz önemli, ama insan ömrü de önemli. Sağlığımızı korumamız lazım.  Günlük 60 bin vaka ile 3 yüzleri gecik ölümlerin yaşandığı bir ortamda kurallara da riayet edilmeli. Gönül ister yasakların olmadığı bir ortamda yaşamayı, ama ortada bir gerçek var. Bu gerçeğin ortadan kalması da bu yasaklara uymayla olur.  Ev ziyaretleri hakikaten sıkıntılı. Daha sıkıntılı günlerin olmaması için vatandaşlarımız bu süreçte evlerinde kalmalı. Tüm hemşerilerimizin ramazan bayramını kutluyorum. Ailesi, eşi dostuyla nice bayramlar geçirmesini temenni ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.