Aksu’da Cuma namazı hazırlıkları tamamlandı

Aksu Belediyesi korona virüs tedbirleri kapsamında yürüttüğü çalışmalarda müftülüğün belirlediği alanlarda kılınacak olan Cuma namazı için dezenfekte çalışması gerçekleştirdi.

28 Mayıs 2020 Perşembe 16:21
Aksu’da Cuma namazı hazırlıkları tamamlandı

Aksu Belediyesi ekipleri, sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde camilerde hazırlık yaparak okul bahçeleri, cami avluları ve kapalı Pazar yerlerine dezenfekte işlemelerini yaptı. Aksu Belediye Baaşkanı Halil Şahin yaptığı açıklamada korona virüs salgının uzun bir süredir bütün dünyayı etkilediğini belirterek, “Salgını önlemek için ibadet yerleri toplu olarak ibadete kapatıldı. Bu nedenle hem vatandaşlarımız toplu ibadetten mahrum kaldı. Devletimizin verdiği izin gereğince yarın Cuma namazı için sosyal mesafe kuralları çerçevesinde cemaatle namaz kılınacak. 29 Mayıs’ta Cuma namazıyla yeniden ibadete açılacak olan camilerimiz için yeni bir düzenleme yapıldı. Cuma namazını kılmak isteyen Aksu merkezdeki vatandaşlarımız Macun Kapalı Pazar yerinde, Çalkaya 75. Yıl İlköğretim Okulu Bahçesinde, Pınarlı Anfaş Fuar Merkezi bahçesinde ve Güzelyurt Celal Sönmez İlköğretim Okulu bahçesinde namazlarını kılabilecek” dedi.

Bunların dışında Aksu’nun 51 mahallemizde camilerin avlusunda da Cuma namazı kılınabileceğini ifade eden Şahin, “Aksu Belediyesi olarak camilerde ve namaz kılınacak olan okul bahçelerinde hijyen çalışmalarını yapmaya başladık. Cuma namazına gelecek olan vatandaşlarımız için tek giriş ve çıkış yeri belirlenecek, girişlerde dezenfektan, seccade ve maske verilecek. Çıkışlarda ise kolonya ve şekerleme dağıtılacak. Namaza gelen vatandaşlarımızın abdestini evde almaları, yanlarında hasır, karton kağıt, gazete gibi seccade altına serecek herhangi bir örtü getirmemeleri gerekiyor. Belediyemizce sosyal mesafenin sağlanması için de gerekli çalışmalar yapılmaya başlandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.