Aksu yetkisini istiyor

Aksu, Altıntaş ve Çalkaya sorunu olarak bilinen bölgenin, mülkiyet sorununun çözümü için Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında sulhnameyle Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne verilen yetkinin iadesini istiyor. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Büyükşehir Belediyesi bize yetki devrinin iadesini yapması gerekiyor. Altıntaş bizim olmazsa olmazımız. Aksu’nun buna ihtiyacı var” dedi.

04 Ocak 2021 Pazartesi 14:07
Aksu yetkisini istiyor

Bölge ile ilgili genel çalışma yapıldı

Aksu’nun gündemi yetki devrinin iadesi.  Kamuoyunda Çalkaya sorunu olarak konuşulan bölgenin mülkiyet sorununun çözümü için, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Kentsel dönüşüm Projesi Kapsamında, sulhnameyle Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yetki devri verilmişti. İlgili Bakanlığın, Aksu Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’yle imzaladığı protokolle, bölgenin imar planı çalışmaları yapılmış ve böylelikle mülkiyet sorunu çözülmüştü.

Tamı tamına iki sene oldu

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, imzalanan sulhname protokolünde Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne verilen yetkinin geçici olduğunun açık bir şekilde belirtiğinin altını çizerek, yetki iadesi talebini yeniledi. Şahin, “Bölgenin sorununun çözülmesi için yasal olarak yetki devri olması gerekiyordu. Bizde öyle yaptık. İmzaladığımız protokolle, sorun çözüldükten sonra yetkinin iade edilmesi yönünde bir madde bıraktık. Ama iki senedir, bize ait olan hak iade edilmiyor” dedi.

Başkan Böcekten adım bekliyoruz

Şahin, kendisinin bulunduğu bir ortamda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’le bir görüşme yaptığını ifade ederek, “Başkan Böcek, yapılan görüşme sonucu bölgenin ruhsat ve iskan yetkisini iade edeceğini ifade etti. Ancak kısa bir süre sonra hastalandı. -Allah şifalar versin- dedik. Bekledik, İyileşti. Şimdi yetki iadesinin verilmesini bekliyoruz. Bizler bu bölgenin hizmetini en iyi şekilde yapmaya hazırız” şeklinde konuştu. 

Belediye olarak ihtiyacımız var

Kendilerinin büyük uğraşları ve merkezi hükümetin verdiği destekle, sorunun çözümü için bugüne kadar görülmemiş bir çalışmayı sergilediklerini ve bu çalışma sonucu sorunun çözüldüğüne vurgu yapan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Sorunu çözmek öyle kolay olmadı. Arapsaçına dönen bir durum ortadaydı. Her şey iç içe girmişti. Uzun uğraşlar verdik.  Görüşmeler yaptık. Bu sorunun çözülmesi için Kentsel Dönüşüm kategorisine sokulması gerekiyordu. Kentsel Dönüşümlerde yasal olarak tüm yetkiler üst Belediyesi’ne verilir. Ama biz imzaladığımız protokolde, sorun çözülmesinden sonra ruhsat ve iskan yetkisinin bize iade edilmesi yönünde bir şart koyduk. Böylelikle sorun çözüldü.  Altıntaş bizim olmazsa olmazımız. 14 bin dönümlük alan binin üzerinde inşaat alanı oluşacak. Yani Aksu’nun vitrini olacak bölgelerden birisi. Bizim belediye olarak o bölgeden gelecek gelire ihtiyacımız var” dedi.

Herkes destek olmalı

Geciken yetki iadesinin gerçekleşmesi için kentin tüm katmanlarının bir kamuoyu oluşturması gerektiğine de dikkat çeken Şahin, “Geldiğimiz noktaya baktığımızda bizler doğru bir iş yapmışız. Yıllardan bu yana kaynaklanan bir sorun ortadan kalkmış. Vatandaşın arazisi değer kazanmış. Bir alım satım yapılıyor. Mülkiyet sorunu gündemden düşmüş. Şimdi bizde Aksu olarak hakkımızı istiyoruz. Kentin tüm katmanları, STK’ları, meclis üyeleri, idarecileri ve basın kuruluşları bu konuda destek vermelidirler” diye konuştu.

Son Güncelleme: 04.01.2021 16:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.