Aksu Meclisi'ne Adana'daki facia damga vurdu

Adana’da bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangın, 11’i öğrenci olmak üzere 12 kişinin ölmesine neden olmuştu. Yurttaki bu facia Aksu Belediye Meclisinin aralık ayı toplantısında da dile getirildi. Belediye Başkanı Halil Şahin, olaya çok üzüldüğünü ifade ederek, “İlçemizde iskan verirken kontroller yapıyoruz, yaşanan bu talihsiz olaydan sonra kontrollerimizi de daha dikkatli yapmalıyız, eğer ilçemizde böyle bir olay yaşanırsa çok büyük vicdan azabı çekeriz” dedi.

01 Aralık 2016 Perşembe 18:26
Aksu Meclisi'ne Adana'daki facia damga vurdu
Aralık ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştiren Aksu Belediye Meclisi 11 gündem maddesi ile toplandı. Toplantıda grup sözcüleri başta terör olayları olmak üzere gündemdeki konular hakkında partilerinin düşüncelerini aktardılar, Adana’daki facia sonrası neler hissettiklerini dile getirdiler. Grup sözcülerinin ardından konuşan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, ülkenin kritik bir süreçten geçtiğini, şehitler verilmesine kendilerinin de çok üzüldüğünü ifade etti. Adana’daki kız yurdunda çıkan ve 12 kişinin ölümüne neden olan yangınla ilgili de fikrini açıklayan Başkan Şahin, “Çocuklarımıza çok üzüldük. İhmal varsa gereği yapılacaktır. Biz Aksu’daki binalara iskan verirken yangın merdivenlerini de kontrol ediyoruz. Şükrullah Kur’an kursuna yangın merdiveni yaptık, semt polikliniğinde yangın merdiveni konusunda eksiklik vardı giderdik. Kontrollerimizi zaten yapıyoruz ama bu olaydan sonra işi daha da sıkı tutacağız. Bu tür olayların yaşanmaması için önlem almak lazım. İlçemizde böyle bir olay yaşanırsa çok büyük vicdan azabı çekeriz” dedi.



EXPO 2016 alanının akıbetiyle ilgili soru karşısında bu konu hakkındaki fikirlerini de aktaran Başkan Şahin, “Bizim için önemli olan EXPO kapandıktan sonra da alanın en verimli şekilde kullanılması. Oraya büyük bir yatırım yapıldı, bundan sonra da alanın birileri tarafından işletilmesi gerekli. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, Büyükşehir Belediyesi’nin ve turizmcilerin de içinde yer aldığı bir sistemin kurulması fikrindeyim. Aksu’ya EXPO’nun katkısı olmadığı şeklinde yorum yapanlar ise yanılıyor. EXPO sayesinde 300 milyon liralık yatırım ilçemize kazandırıldı. Aksu çayı ıslah edildi, tarım arazileri selden kurtuldu, tarım alanları tescillendi.” şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 01.12.2016 18:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.