Aksu Kaymakamlığı soruşturma izni verdi

Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit ile Yapı Kontrol Müdürü Nevzat Avcı hakkında yapılan suç duyurularını dikkate alarak, kendileriyle ilgili soruşturma açılmasın iznini verdi.

17 Haziran 2019 Pazartesi 17:29
Aksu Kaymakamlığı soruşturma izni verdi

Aksu Kaymakamı Aydın Ergün onay verdi

Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit ile Yapı Kontrol Müdürü Nevzat Avcı’yla ilgili yargı yolu göründü. Mahkeme kararıyla ihalesi ve ihalenin dayanağı olan encümen kararı iptal ettirilen,  aynı zamanda Aksu Belediyesi yetkilileri tarafından yaklaşık olarak 14 ay önce sözleşmesi fesih edilmesine rağmen boşaltılmayan Orion Pazar’da ki kaçak yapılaşmaya göz yumdukları gerekçesiyse, Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit ile Yapı Kontrol Müdürü Nevzat Avcı hakkında Cumhuriyet Savcılığına yapılan suç duyurusunu Aksu Kaymakamı Aydın Ergün dikkate aldı. Kaymakam Ergün’ün, Aksu Belediyesi’nin her iki bürokratı için soruşturma açılması onayını verdiği ifade edildi.  

Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştu

Edinilen bilgiye göre; Kamuoyunun gündemini uzun süredir meşgul eden Orion Pazar’daki suç teşkil eden kaçak yapılaşmayla ilgili, Cumhuriyet Savcılığı’na Başkan Yardımcısı Koçyiğit ile Yapı Kontrol Müdür Nevzat Avcı ile ilgili suç duyurusunda bulunuldu.  Yapılan talebi inceleyen Cumhuriyet Savcılığı makamı, Koçyiğit ile Avcı’nın devlet memuru olmalarından dolayı, Aksu Kaymakamlığının soruşturma açılması iznini vermesi için dosyayı Aksu kaymakamlığına gönderdi. Dosyayı inceleyen Aksu Kaymakamlığı, inceleme sonucu Cumhuriyet Savcılığı’nın talebini dikkate alarak, Koçyiğit ve Avcı hakkında soruşturma açılması izninin verdiği ifade edildi.

Mevcut alanda 216 kaçak yapı

Gelişmeler bu şekilde yaşanırken, Aksu Kaymakamlığı’nca haklarında soruşturma açılması izni verilen Koçyiğit ve Avcı’nın itiraz etme haklarının olduğuna dikkat çekildi. Yapılacak olan itirazın Konya İdare Mahkemesince ele alınacağı, oradaki çıkacak karar doğrultusunda işlemlerin yapılacağına da vurgu yapıldı. Bilindiği üzere tartışmaların odağında olan Kemerağzı’nda kurulan Orion Pazar yerinde 216 adet dükkanın kaçak olarak inşa edildiğiyle ilgili kamuoyunda uzun süre konuşulmuştu. Ayrıca mahkeme kararına dayanılarak, Aksu Belediyesi yetkilileri yüklenici firmayla yaptıkları sözleşmeyi tek taraflı fesih ederek, bununla ilgili Başkan Halil Şahin’in imzasının bulunduğu bilgilendirme yazısını yaklaşık olarak 14 ay önce yüklenici firmaya göndermiş ve gönderdikleri bilgilendirme de, mevcut alanın 15 gün içerisinde boşaltılması gerektiğini yazıya dökmüşlerdi. Ancak 14 aylık süreç zarfında herhangi bir adımın atılmamasından dolayı, müşteki durumunda olan Mustafa Poyraz’ın avukatı Murat Erdoğan, Aksu Belediyesi yetkilerince mevcut alanın peşkeş çekildiğine dair iki ayrı açıklama yapmıştı. 

  

Son Güncelleme: 17.06.2019 17:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.