Aksu için Başkent’teydiler

Hızlı tren, çevre yolu ve imar uygulamaları ile ilgili bakanlıklarla görüşme yapmak için Ankara’ya giden Belediye Başkanı Halil Şahin ve AK Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, ilgili bakanlıklarla Aksu halkının hassasiyetleri hakkında fikir alışverişinde bulundu

08 Mayıs 2017 Pazartesi 15:19
Aksu için Başkent’teydiler
Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ve AK Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, ilçenin sorunlarının çözümü için çıktıkları Başkent seferinden mutlu döndü. Aksu sınırlarından geçecek olan hızlı tren, Kuzey Çevre Yolu ve Güzelyurt Mahellesi’nde imar uygulamalarındaki sıkıntıların çözümü için Başkent’e giden Şahinler, Aksu halkının projelerle ilgili hassasiyetlerini yetkililere ileterek kente döndü.

ÇEVRE YOLU-HIZLI TREN-2B
Ankara’da masa başında alınacak kararların uygulama aşamasında sıkıntılara neden olabildiğini ve bu nedenle yetkililerle yerinde görüşme yapmak için Başkent’e gittiklerini belirten Başkan Halil Şahin, “Belediye olarak yaptığımız çalışmalarımızın Ankara ayağını takip etmek için arada bir Ankara ziyaretlerimiz oluyor. Her ne kadar milletvekillerimiz ve bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu bizim adımıza işlerimizi takip etse de, bizim de yerinde görüşmemiz gerekiyor. Bölgemiz ve ilçemiz, hızlı bir değişim yaşıyor. Çevre yolu, hızlı tren ve 2 B ile ilgili Ankara’dan çözülmesi gereken projeler var. İlçe başkınımız ile birlikte gittik. Verimli bir ziyaretti ancak daha uzun soluklu görüşmelerimiz olacak.
Büyük projelerin hayata geçmesi için, bunu yaparken halkımızın da mağdur olmaması için bu görüşmeleri yapıyoruz” dedi.

BİZİM GÖRÜŞÜMÜZ ALINMALI
Aksu halkının projelerle ilgili hassasiyetlerinin olduğunu belirten AK Parti Aksu İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin de, şunları söyledi: “Bazı hassasiyetler var, onları aktardık. Büyük projelerde, vatandaşın evi, camekanı gibi varlıklarına zarar vermeden, projeler de engellemeden adım atılmasını istiyoruz. Bu çalışmalar yapılırken, yerel halkın ve yereldeki siyasetçilerin görüşlerinin de alınması gerektiğini aktardık. Masadaki çalışma sahaya yansıdığı zaman çok tutmayabiliyor. Burada bürokratın yaptığı çalışma ile halkın ve halkı temsil eden bizlerin birlikte hareket etmemiz gerektiğini aktardık. Mesela Güzelyurt tarafında daha önce yapılan yanlış imar uygulamaları nedeni ile sıkıntılar var. Vatandaşın 1 dönüm yeri varken, imar geçtikten sonra 600 metrekaresini kendisi aldı, 400 metrekaresi imar zayiatı olarak gitti. Mahkemelik olan yerlerde, mahkemenin verdiği kararlarla ilgili sıkıntılar oluyor. Bunları Maliye Bakanı’na ilettik”.

Son Güncelleme: 08.05.2017 15:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.