Aksu Belediyesi Tapuları verecek

Yaklaşık olarak 3 bin dönüm alanı kapsayan, Pınarlı ve Cihadiye mahallerinin tamamı ile Çamköy mahallesinin de bazı yerlerinde yıllardır baş gösteren mülkiyet sorunu çözüldü. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin,  “7 yıllık bir süre zarfında bu problemin çözümünü oluşturduk. Vatandaş bize -Allah razı olsun- diyecek. Bölge vatandaşlarımızın rantı artacak” dedi.

02 Kasım 2021 Salı 13:04
Aksu Belediyesi  Tapuları verecek

Vatandaşlar mağdur edilmeyecek

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, geçen hafta Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü yetkilileri ile görüşen Şahin, Pınarlı, Cihadiye ve Çamköy Mahallelerinin mülkiyet problemlerini çözdük. Gerekli yazışmalar yapıldı, imzalar atıldı. Yetki devrini gerçekleştirdik. 18 uygulamasını yaptıktan sonra, vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek bir bedelle tapularını vereceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Uzun uğraşlar sonucunda

Daha öncede Altıntaş, Güzelyurt, Çalkaya ve Atatürk mahallerinin mülkiyet sorunlarını çözdüklerini dile getiren Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Göreve geldiğimiz günden bu yana önemsediğimiz bölgelerden biri de Pınarlı, Cihadiye ve Çamköy mahalleleriydi. Buralarda yıllardan bu yana süre gelen mülkiyet sorunları vardı. Bu sorunlar ha demeyle çözülmüyor. Uzun uğraşlar verdik. Vatandaşlara sorduk. Referandum yaptık. Bölgenin yüzde 90’ı, tapu istediklerini dile getirdi. Bizde bu doğrultuda çalışmalar sergiledik. Allah’a şükür bu süreci de uzun uğraşlar sonucu, sorunu bitirdik” dedi.

18 uygulaması Pazartesi’den itibaren

Bölgenin oldukça sorunlu bir alan olduğunu ifade eden Şahin,” Yaptığımız çalışmalarda o bölgede sarı alan ve hazinenin arazisi olup ta, kadastro çalışması bitmeyen yerler çıktı. Bu sorunu çözmek için bir hayli zaman harcadık. Her aşamada Milli Emlak ile Kadastro Bölge Müdürlüğü ekipleriyle istişareli dirsek temaslarında bulunduk. Ve sonrası istediğimizi aldık. -Bölgenin 18 uygulamasına başlayabilirsiniz- denildi. Böylelikle Ankara ayağı bitmiş oldu.  Bu pazartesiden itibaren bölgenin 18 imar uygulamasına giriyoruz.  Arkadaşlarımız çalışmalara başlayacak” diye konuştu.

Hak sahiplerine yerleri verecek

Tapuların belediye kanalıyla verileceğine dikkat çeken Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Belirlenecek fiyatlar vatandaşlarımızın alabileceği şekilde olacak. Biz bunu da daha önce de söylemiştik. Vatandaşımızı mağdur etmeyeceğimizi ifade etmiştik. Bu bizim için çok önemliydi. Eğer problem çözüldüğünde vatandaşımız tapusunu alamayacağı şeklinde fiyat ortaya çıkarsa, yapılan bir çalışmanın anlamı da kalmazdı. Şu ana kadar planladığımız şekilde yol kat ettik. 18 uygulaması bittiğinde de hak sahiplerine yerlerini vereceğiz. O bölgede tapusu olanlarda var. Onlar için bir sıkıntı yok.  Onların yeri imarlı olarak ortaya çıkmış olacak” dedi.

Bu aşamaya gelmek kolay olmadı

Şahin, “Hakikaten o bölgenin mülkiyet sorununun çözümü için çok çalıştık. İmar yaptığımız bölgede 2 bin küsur bina var. Yüksek gerilimin altında olan yerler de dahil olmak üzere, 58 bina yolda kalmış olacak. Şeffaf bir çalışma sergiledik. Böyle bir çalışmayı sergilemek büyük bir başarı. O çalışmaların içerisinde vatandaşlarımız itirazlarını yaptı, tekrar değerlendirdik. Vatandaşı mağdur etmeden, yapılabilecek en iyi çalışma olsun, dedik. Sonuna kadar da inşallah böyle devam eder. 18 uygulaması bitiğinde de vatandaşımızın arazisinin değeri artmış olacak. Çalkaya, Altıntaş, Hacıaliler ve Atatürk Mahallelerinde yaptığımız çalışmalar bunun göstergesi. O bölgenin vatandaşları yerlerinin altın değerinde olduğunun farkında. Aynı şey bu bölge içinde geçerli olacak. Planlamalarımızın içerisinde de her türlü sosyal donat alanları mevcut olacak. Zaten kolay bir şey olmuş olsaydı, yıllardan buyana bu sıkıntılı bugünlere gelmiş olmazdı. Ama biz 7 yıllık bir süre zarfında bu problemin çözümünü oluşturduk. Vatandaş bize Allah razı olsun diyecek”  

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda yapılan görüşmeler

Başkan Şahin Kültür ve Turizm Bakanlığında gerçekleştirilen görüşmelerle ilgili yaptığı açıklamada; “Yıllardır imar planlarının mahkeme kararları ile iptal edilmesi sonucu ilçemizin kanayan yarası haline gelen Turizm Bölgesi Planlamalarında son aşamaya geldik. Daha önce plan hazırlama yetkisini aldığımız Kemerağzı - Kundu Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi kapsamında belediye olarak hazırlattığımız 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları, Plan ve Proje Müdürlüğümüzce Kültür ve Turizm Bakanlığımıza iletilmişti. Hazırladığımız bu planlamaların inceleme ve onama işlemleri son aşamaya gelmiş olup, önümüzdeki günlerde askıya çıkarılmak üzere imar planları hayırlısıyla belediyemize gelmiş olacak” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.