Aksu Belediyesi'nin en yaşlı ve en genç üyeleri!

26 sandalyesi bulunan ve 5 ayrı parti grubuyla temsil edilen Aksu Belediye Meclis’inin yaş ortalaması ile en genç ve en yaşlı meclis üyelerini araştırmaya karar verdik. Çok farklı tablonun ortaya çıktığı araştırmada DSP’li Süleyman Özgür en genç, CHP’li Selahattin Öz ise en yaşlı üye olarak karşımıza çıktı. Genel yaş ortalamasıysa 49,5

25 Mayıs 2021 Salı 14:05
Aksu Belediyesi'nin en yaşlı ve en genç üyeleri!

İşte üyelerin yaşları

Aksu’nun geleceğine ilişkin önemli kararların alındığı Belediye Meclisi’nin yaş ortalaması ile üyelerinin kaç yaşında olduğunu hiç merak ettiniz mi? Biz merak ettik. 26 kişiden oluşan üyelerin yaş grafiğini ortaya çıkardık. Sonuç olarak Belediye Başkanı Halil Şahin’in başkanlığındaki meclisin en yaşlı üyesi 69 yaşındaki CHP’li Selahattin Öz olurken, 32 yaşında olan DSP’li Süleyman Özgür’de, en genç üye olarak karşımıza çıktı.  69 yaşında ki diğer bir üye AK Partili İbrahim Köseoğlu ise 3 aylık bir farkla Belediye Meclisi’nin 2’inci yaşlı üyesi durumunda.  

50-60 yaş aralığında kimler var?

Genel yaş ortalamasının 49,5 olduğu mecliste, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ile AK Partili Yaşar Sözen 59 yaşı paylaşırken, DSP’li Ahmet Okudan ise 60 yaşında. MHP’li Ali Bilge Alpay ile İYİ Partili Harun Hor, 57 yaşı paylaşanlar.  50 ve 59 yaş aralığını paylaşan diğer üyeler de sırayla şu şekilde; MHP’li Turan Alma (56), İYİ Partili Nevzat Akçan 53, MHP’li Emin Çağlar 52, AK Partili Hakkı Çoşkun (51), MHP’li Kemal Kara ile AK Partili Celil Gökçen (50). Meclis’in 50 ile 60 yaş aralığı bu şekilde oluşurken, AK Partili Tuğrul Pirimoğlu (34), İYİ Partili Gökhan Kaplan ise 35 yaş olarak, DSP’li Süleyman Özgür’den sonra Aksu’nun en genç Belediye Meclis üyeleri.

40 yaş aralığında olanlar

Aksu Belediye Meclis’inin tek kadın üyesi olan AK Partili Pınar Uğur ise 40 yaşında. Uğur’u 41 yaş ile MHP’li Osman Sarı takip ederken, İYİ Partili Ramazan Özen’in yaşı da 42 olarak listede yerini alıyor.  Bunun yanı sıra 44 yaşında olan 5 üye bulunuyor. Bunlar; DSP’li Mehmet Akif Ordu, Mustafa Poyraz, AK Partili Ali Çetin, Emin Bal ile İYİ Partili Ahmet Gülcü. Geriye tek bir isim kalıyor. O da 47 yaşında olan İYİ Partili Üye Yunus Akpınar. Bu da gösteriyor ki, 49.5 yaş ortalamasına sahip olan Aksu Belediye Meclisi üyeleri tecrübeli isimlerden oluşuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.