AKBB, Fas heyetini konuk etti

 AKDENİZ Belediyeler Birliği (AKBB) Meclisi, Fas Dakhla'dan gelen kardeş heyeti konuk etti.

26 Ekim 2017 Perşembe 13:55
AKBB, Fas heyetini konuk etti

AKBB, bünyesinde bulunan üye belediyelerin başkanları ile Belek'te bir araya geldi. Eğitim seminerlerinin her zaman olduğu gibi belediyecilik konularında sürdürüldüğü buluşma, aynı zamanda iki farklı organizasyona ev sahipliği yaptı.

AKBB Olağan Meclis Toplantısında görüşülen 5 madde oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda konuşan Başkan Tütüncü, çalışma programının belirlendiği mecliste yeni bütçe ile ilgili de açıklamalarda bulundu. 2017 yılı faaliyetlerinin gerçekleştirildiği ve planlandığı şekilde uygulandığını ifade eden Tütüncü, belediyelere gerçekleştirilen ziyaretler ve hizmet içi eğitimlerle bölgelerde özellikle çevre alanlarında ciddi çalışmaların yapıldığını ifade etti. Yapılan planlama ile AKBB 2018 yılı bütçesi 3 milyon lira olarak belirlendi.

AKBB'DEN İLK KÜLTÜR YAYINI
AKBB'de görevi süresince ilk kez yayımlanan kültür yayınının takdim edildiği toplantıda konuşan Tütüncü, “Belediye meclislerinde uzun süre görev yapmış, geçmiş dönemde de birlikte çalıştığımız arkadaşımız Erdem Arman ve yine belediye bürokrasisinde görev yapmış Nurdoğan Ünal'ın belediye meclis üyelerinin görev, yetki ve sorumluluklarını içeren çalışmasının basılarak belediyeci arkadaşlarımıza bir kaynak eser olarak dağıtımı istendi. Biz de hem teorik hem pratik içeren bu kitabı belediye başkanlarımızın kütüphanesinde bulunması için bu çalışmalarımızın ilkini gerçekleştirerek ilk kaynak eserimizi de paylaşmış olduk" dedi.

FAS HEYETİNDEN DOSTLUK VURGUSU
Olağan Meclis Toplantısı'nın onur konuğu olan Fas Dakhla Heyeti, meclis toplantısının ardından özel bir toplantı ile ağırlandı. AKBB tarafından organize edilen City Expo Fuarı'nın bir geri dönüşü olarak ziyarete gelen heyette Dakhla Vadi Alharab Başkan Yardımcısı Larapas Shadley, Bölgesel Konsey Rekonstrüksiyon Su ve Çevre Hazırlığı Komisyonu Başkanı Bakar Fatima, Dakhla Yardımcı Başkanı Thali Ama, Dakhla Belediye Meclis Üyesi Aaddourrane Saadia ve Bölge Konseyi Üyesi Buabouch Fadoua, AKBB Başkanı Tütüncü'ye kendilerini ağırladıkları için teşekkür etti. Türk-Fas dostluğuna vurgu yapan Heyet, Tütüncü ve ekibine kendi bölgelerindeki belediyecilik faaliyetleri üzerine bir sunum yaptı.

Son Güncelleme: 26.10.2017 13:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.