8 Mart için kadınlar birarada

'AL Yazma' çalışmalarıyla Türkiye'de kadına yönelik şiddet, çocuk gelinler ve kadının toplumsal hayattaki konumunu güçlendirmek için verilen mücadelenin önemli bileşeni haline gelen Muratpaşa Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için sivil toplum örgütleri ve Akdeniz Üniversitesi'yle ortaklık kurdu.

30 Ocak 2018 Salı 11:57
8 Mart için kadınlar birarada

Muratpaşa Belediyesi'nin, kadına yönelik şiddetle mücadele ve erken yaşta evliliklerle mücadele için oluşturduğu Al Yazma çalışması, bugün sayısı 3'e ulaşan kadın danışma merkezleri, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarıyla birlikte yürütülen projelerle Türkiye'de yerel yönetimlerin bu alandaki en kapsamlı çalışmalarından biri haline geldi.

AL YAZMA KADIN DANIŞMA MERKEZİ

Muratpaşa Belediyesi'nin ilk kadın danışma merkezi, Al Yazma Kadın Danışma Merkezi, 2016'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'nde açıldı. Bayındır Park'ta bulunan merkezde düzenlenen söyleşiler, etkinlikler ve kurslarla 1764 kadın bambaşka hayatlarla tanıştı. Al Yazma Kadın Danışma Merkezi'nde bu yıl örgü, okuma yazma, İngilizce ve çocuk gelişim kursları devam ediyor.

ZEYTİNKÖY KADIN DANIŞMA MERKEZİ

Muratpaşa Belediyesi'nin Zeytinköy Kadın Emeği ve Eğitim Merkezi Projesi'nin Haziran 2017'de tamamlanmasının ardından merkez binası belediyenin 2'nci kadın danışma evi olarak hizmet vermeye başladı. Antalya'nın sosyo-kültürel ve ekonomik olarak en kısıtlı bölgesinde kurulan merkezde 2018 çalışmaları kapsamında okuma- yazma ve dikiş tasarım kursları açıldı. Bu kurslardan hali hazırda 31 kadın yararlanıyor.

GİRİTLİ KADIN DANIŞMA MERKEZİ

Üçgen Mahallesi'nde bulunan Giritli Parkı içinde yer alan merkez, Muratpaşa Belediyesi'nin 3'üncü kadın danışma merkezi olarak Ekim 2017'de, Dünya Kız Çocukları Günü'nde açıldı. Psikolojik destek, eğitimler ve söyleşiler, kurslar, geziler, ev ziyaretleri, psiko-sosyal hizmetler verilen merkezin 201 üyesi bulunuyor.

MOR MAKAS PROJESİ

Mor Makas, kuaförlerin şiddet görmüş kadınların, çocuk yaşta evlendirilmeye zorlanan kız çocuklarının Muratpaşa Belediyesi'nin kadın danışma merkezlerine yönlendirilmesini sağlamak amacıyla başlatıldı. Proje kapsamında Muratpaşa'da kadın kuaförleriyle görüşülüp bilgilendirmeler yapıldı.

BİNAROY PROJESİ

Muratpaşa Belediyesi'nin Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şubesi'yle birlikte hayata geçirdiği BinaRoy projesi, Zeytinköy bölgesinde uygulanıyor. Kız çocuklarının okul başarılarını artırmak ve erken okul terklerinin önüne geçmek amacı taşıyan proje velilerle birlikte 40 katılımcıyla devam ediyor.

EL İZİ PAZARI

Muratpaşa Belediyesi, ev kadınlarının el emeğinin değerlendirilmesi ve gelir elde edebilmeleri amacıyla Varlık Pazarı'nı eski adıyla Bahçelievler Pazarı'nı 'El İzi Pazarı' olarak düzenledi. Pazar, 127 kadına hizmet veriyor.

MURATPAŞA'NIN ÖNCÜLÜĞÜNDE

Muratpaşa Belediyesi, şimdi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları için Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, Antalya Kadın Müzesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi, Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği, Kadın Kooperatifleri, Akdeniz Üniversitesi Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Araştırma ve Uygulama Merkezi'yle işbirliği yapıyor. 8 Mart için toplantılar devam ederken kısa sürede bu yılki kutlamaların teması ve program içeriği belirlenecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.