"20 gün içerisinde teslim edilecek"

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, 6 Nisan’da ihalesi gerçekleştirilen Aksu Devlet Hastanesi’nin yüklenici firmaya yer tesliminin 20 gün içerisinde gerçekleşeceğini ifade etti. Şahin, bunun yanı sıra Aksu’nun kronikleşen mülkiyet sorununun çözümü için Milli Emlak Genel Müdürlüğü yetkililerinde Aksu’da çalışmalar yaptığını ve son aşamaya geldiğini dile getirdi.

14 Haziran 2021 Pazartesi 10:45
"20 gün içerisinde teslim edilecek"

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin geçen hafta bürokratlarıyla Ankara’da bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerle ilgili bilgi veren Şahin, Aksu’da yapılacak Devlet Hastanesi’ne ilk kazmanın vurulması için yüklenici firmaya 20 gün içerisinde yer tesliminin gerçekleşeceğini ifade etti.  Bilindiği üzere daha önce 9 Nisan 2019 yılında mevcut alanın ihalesi gerçekleşmiş, ancak döviz kurlarındaki dalgalanmalardan dolayı yüklenici firma tarafından tek taraflı ihalesi feshedilen Aksu Devlet Hastanesi yapımı için 6 Nisan 2021 yılında tekrar ihale yapılmıştı.  

İlçenin en büyük sorunlarından birini çözüme kavuşturacak olan hastanenin 300 yatak kapasiteli ve modern mimari yapısıyla da 5 yıldızlı otel görünümünde olacağını ifade eden Başkan Şahin,  “Ayrıca 63 bin 342 metrekare kapalı alana sahip olacak olan hastanenin, ameliyathanelerinden, laboratuvarlarına, yoğun bakım ünitelerine kadar son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılacak. Ayrıca 102 polikliniği, 10 ameliyathanesi, 57 yataklı yoğun bakım servisiyle de hizmet verecek. Psikiyatride de 20, palyatif serviste 20 yatak bulunacak”  şeklinde açıklamalarda bulundu.

Aksu’nun kronikleşen diğer yaralarından biri de mülkiyet sorunu olduğuna dikkat çeken Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Bu sorunları çözmek için sık sık Ankara’ya gidip geliyoruz. İlgili Bakanlıklarla görüşmelerde bulunduk. Antalya milletvekillerimizden tutunda İl başkanımız ve Bakanımız Mevlüt Bey bizlerle beraber görüşmelerde bulundu. Çok büyük katkıları oldu. Önümüzü açacak adımlarda bulundular. Ve nihayetinde sorun devam eden yerlerde sona gelindi. Bu adımlar doğrultusunda Milli Emlak Genel Müdürlüğü yetkilileri Aksu’da çalışmalar yapılıyor. Amaç kronikleşen sorunu bir an da çözmek” diye konuştu. Şahin, ayrıca Turizm Bölgesi Kemerağzı ve Kundu’nun planların da son noktaya gelindiğini ifade etti.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.