1800 kadın Büyükşehir'de Türel'e yardım ediyor

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yönetim kadrosunda yer alan 17 kadın yönetici ve 1800 kadın personelin, kenti yönetirken en büyük yardımcıları arasında yer aldığını söyledi.

07 Mart 2018 Çarşamba 16:29
1800 kadın Büyükşehir'de Türel'e yardım ediyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın yönetici ve çalışanlarına belediye adına yaptıkları hizmetler için teşekkür etti. Kadınların işlerinde daha titiz ve hassas olduğunu belirten Başkan Türel, kadınlara yönelik hizmetlere de çok önem verdiklerini belirterek, “Aile eğitim merkezleri, sağlık merkezleri, kreşler, huzurevi, sığınma evi, engelli hizmetleri ve sosyal kart gibi hizmetlerle bütün halkımıza hizmet veriyoruz. Ama en çok kadınlarımıza önem veriyoruz. Kadının toplumun ve ailenin temeli olduğunu çok iyi biliyoruz" dedi.


 

Kadına el kaldıran erkeğin zayıflığını gizlemeye çalışan bir zavallı olduğunu kaydeden Türel, şöyle devam etti:


 

"Ülkemizde kadın, sosyal ve psikolojik bakımdan güçlü; ekonomik bakımdan zayıftır. Nedeni ise kadınların önemli kısmının çalışmamasıdır. Hükümetimiz, kadınlarımızın ekonomiye katılmasını desteklemek için kadınların çalışması durumunda özel destekler vermektedir. Antalya'da iki kadın milletvekili olan tek siyasi parti, mensubu bulunduğum partidir. Bizde kadını erkekten ayıran tek şey onların bizim başımızın tacı olmasıdır. İster çalışan, ister evinde yorulan, ister annelik gibi kutsal bir hizmeti veren bütün kadınlar baş tacıdır."


'ASMEK'LERİN MEYVESİNİ YİYORUZ'

Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlar için birçok proje geliştirdiklerini belirten Başkan Türel, "Özellikle Antalya Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (ASMEK) bunların başında geliyor. 15 yıl önce tohumlarını attık. Şimdi meyvesini yiyoruz. On binlerce kişiye eğitim imkanı sağladık, meslek sahibi olmalarına olanak tanıdık. Eve kapanan kadınlarımızı dışarı çıkardık. Şimdi her ilçede birer şubesini açıyoruz. En kısa zamanda Antalya'nın 19 ilçesinde de kurs merkezlerimiz olacak. Kadınlarımız için spor merkezleri açtık. Kadınlarımız evde oturmasın, spor yapsın. Spor merkezlerini de yakın zamanda bütün ilçelere yaymayı planlıyoruz. Yine kadınlarımız için özel plaj yaptık. Önce biraz eleştirdiler bizi ama ne kadar doğru bir iş yaptığımızı anladılar. Denizi olan her ilçeden talep gelmeye başladı. Okur-yazar olmayan yetişkinlerimize eğitim veriyoruz. Anne ve çocuklarına yönelik danışmanlık hizmeti veriyoruz. Kadınların bu toplumda söz sahibi olmaları için her konuda yanlarındayız" diye konuştu.

Son Güncelleme: 07.03.2018 16:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.