Bu hafta iki ayrı konuğu ağırladım. İkisi de AK Partili ve aynı zamanda Kongre süreçlerini tamamlayan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Saide Karataş ve İlk Dönemine adım atan Gençlik Kolları Başkanı Çağatay Çalışır. AK Partinin kadın ve gençliğe yönelik hedeflerini konuştuk ve o söyleşiyi siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz.

İkinci döneme yeni yönetim ve yeni yönetim de yer alan genç hanımlarla kaldığı yerden devam eden AK Parti Kadın Kolları Başkanı Saide Karataş’la kongreyi ve yeni çalışmalarını konuştuk. Her zaman ki heyecanı ve samimi duruşuyla söyleşi davetimize icabet eden Saide Hanım,  çalıştıkça dinlenen, dinlenmeden çalışan ve yeni döneme hazır olan ışığıyla, Hedef 2019 dedi.

Evet, geçtiğimiz hafta Aksu Kadın Kolları İlçe Kongresini gerçekleştiren Saide Karataş ve yönetimi her zaman ki gibi kendine verilen görevi layıkıyla yerine getirmenin telaşında. Genel Merkezin kararıyla 50 kişilik yönetimden 30 kişiye düşürülen yeni yönetim kadrosu ve 35 mahalle başkanı ile tam hız çalışmaya başlamış. Bu yoğun temposu içerisinde gazetemize gelerek yeni dönem ve yeni hedeflerle ilgili açıklamalarda bulundu. Biz sorduk Saide Hanım cevapladı. İşte o söyleşiden değerlendirmeler;

Öncelikle yeni döneminiz hayırlı olsun.  Yoğun tempolu ve kalabalık bir katılımla kongrenizi gerçekleştirdiniz. İlk döneminizi ve kongreyi değerlendirecek olursak neler söylemek istersiniz?

Evvela şunu söylemek isterim. 3.5 senede 4 seçim geçirdik, yorulduk ama çalışırken dinlendik. Programlı bir şekilde çalıştık 12 ay 24 saat çalışmayı seviyoruz. Biz bir aileyiz yönetimdeki hanımlarla, yoğun tempomuzu kaliteli bir şekilde geçirdik. Kapı kapı oy toplamak için değil, hatır sormak için yaptık. Amaç gelecek nesillere sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir ülke bırakabilmek. Vatanımıza her yönüyle sahip çıkarak. Değerli büyüğümüz Türk Milletinin anası Nene Hatun’un dediği gibi “evlat anasız büyür ama vatansız büyüyemez” vatan olmazsa evlat da olmaz. Biz çocuklarımıza sağlıklı ve başarılı çalışkan bir dünya bırakmak zorundayız. Bir anne olarak bunu istiyorum. Toplumun bütün çocukları bizim, sağlıklı yetiştirip sağlıklı günlere yol alacağız.

Genel Merkezin yönetim kişi sayısı ile ilgili farklı bir uygulaması oldu hem bundan hemde sizin içinizde ne tür değişiklikler oldu birazda bunlardan bahseder misiniz?

 Evet, genel merkezin kararı ile 50 kişilik yönetim bu dönem 30 kişiye düşürüldü. 30 kişilik bir yönetimin içerisinde 6 yeni genç hanım arkadaşımız var. Mahalle başkanlarımızın başarılı çalışmaları devam ediyor. Onların yönetiminde ki hanımlar da canla başla görevlerini yerine getirmekteler. 35 mahallenin programları mahalle başkanları tarafından hazırlanıyor. Yeni genç arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz.

Kadınlar aktif bir şekilde siyasetin içerisinde yer almaya başladılar mı? Kadınlarımız Siyaseti sevdi mi?

 Kadınlarımıza siyaseti sevdirdik, siyasette çok yol almaya başladılar. Önceden çok haberdar değillerdi. Sadece oy vermekle yetiniyorlardı. Ama artık öyle değil, hanımlarımız siyasetin içerisinde yer almaya başladılar. Aksu dağınık ve tarım bölgesinin fazla olduğu bir yer, biz hanımlarımızı seralarından çıkarıp toplantılarımıza getirebiliyoruz artık.

Kadınının gözünde siyaset neydi, ne oldu?

Siyaseti erkek işi olarak gören hanımlarımız şimdi öyle değil artık, siyasetin her bir biriminde görev alabiliyorlar. İlçe binamıza daha çok geliyorlar, bir çay içmek için dahi uğramaları bizi çok mutlu ediyor. Kadınlarımızla birlikte seçim çalışmalarımızı yapıyoruz. Birlikte çok şey yaşadık ve çok şeyi paylaştık. Kongreye hazırlanırken tüm zorluklara rağmen kadınlarımız ulaşım zorluğu ve uzaklığını hiç sorun etmeden koşarak geldiler. Yönetimimizde ki hanımlar canla başla çalıştılar. Yaptığımız kongreyi iadeyi ziyaret gibi gördüler ve şunu söylediler; siz bizim hastamıza, yeni doğan bebeğimize yaşlılarımıza geldiniz, bizde bugün kongrede sizi yalnız bırakmak istemedik dediler. Bu durum yönetimimiz adına onur verici ve mutlu edici bir durum.

Yeni yönetim yeni kadroyla hedefleriniz nedir, bundan sonra Aksu Kadın Kolları Yönetimi neler yapacak?

 Genç hanımlarımız katıldı aramıza bizim için yeni nefes olacak. Bu tazelenme, bu yenilenme 2019 yılının hazırlığıdır. Biz, hiçbir işimizi son dakikaya bırakmıyoruz, yarın seçim olacak şekilde çalışıyoruz. Önceki yönetimde çalışan arkadaşlarımız geçen dört yılın yükünü çektiler. Evet, hedef 2019 seçimleri biz oy odaklı çalışmıyoruz, hizmet amaçlı çalışıyoruz. Aileler bunu biliyor. Biz her daim onların yanlarında olduk, sadece seçim zamanları değil.

Büyükşehir belediyesi ile koordineli çalışıyorsunuz, hangi projelerde berabersiniz?

Bebek ziyaretlerimiz var 3 yıldır sürdürüyoruz. Menderes Başkanın bebek çikolataları var ve hemşerilik belgesi var. Gittiğimiz aile başka memleketli olabilir burada bebekleri dünyaya geldiği için hemşerilik belgesini veriyoruz. Bu ziyaretler devam edecek. Ve yine büyükşehrin projesi sosyal kart projesi var. Aksu’da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kaymakamlıkla beraber koordineli çalışarak her ay belli bir miktar yükleniyor bu karta, ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi 19 ilçede 10.000 kişiye bu kartı dağıttı. Yeni bir çalışma yine bir 10.000 kişiye daha verilecek. Ve bu kartlar tam adresine ulaşıyor. Kimsesiz yaşlı teyzelerimize, gelirleri olmayan dul hanımlarımıza veriliyor. Bizim yaptığımız vatandaşın sesini Büyükşehir Belediyesi’ne duyurabilmek. Hasta, engelli ziyaretleri, bebek ziyaretleri devam edecek. Bu ziyaretler samimi bir ortamda geçmekte. Her koldan 2019 yılına hazırlanıyoruz.

AK Parti’nin İlçe Gençlik Kollarının yeni yüzü; genç, dinamik, Çağatay Çalışır, bu hafta gazetemizin ikinci konuğu oldu. Yaşına rağmen siyaset sevdasına çocuk yaşta kapılan Çağatay Çalışır, bu sevdasını büyüterek şimdi Gençlik Kolları İlçe Teşkilatının Başkanlık koltuğuna oturdu.

Tayyip Erdoğan sevgisiyle büyüdüm; çocukluğumdan bu yana siyasetin içerisinde, babamla beraber koşturdum diye söze başlıyor, Çağatay Çalışır. Güloluk Mahallesinin tanınmış ailesinin bireyi Çalışır, geçtiğimiz dönem AK Parti Gençlik Kollarında yönetim kadrosundaydı. İlçe teşkilatının lütfu üzerine şimdi Gençlik Kolları Başkanı olarak görev yapacak. Konuğumuz Çalışır, gençlik kollarının çalışmaları ile ilgili sorularımıza yanıt verdi.

Öncelikle yeni göreviniz hayırlı olsun. Çağatay Çalışır Kimdir sizi tanımak istiyoruz.

Çok teşekkür ediyorum. Ben 25 yaşındayım; evliyim ve bir kızım var. Güloluk Mahallesinde ikamet ediyorum. Profesyonel çiftçilik ve seracılık yapıyorum ailemle beraber.

Siyasete atılımınız ne zaman başladı?

Çocukluğumdan bu yana Recep Tayyip Erdoğan sevdalısıyım, onun sevgisiyle büyüdüm. Babamla beraber parti kurulduğunda büyüklerimle beraber koşturdum. Daha sonra AK Parti Gençlik Kollarında çeşitli görevler aldım. Parti ilçe teşkilatımızın lütfu üzerine Gençlik Kolları Başkanlığı verildi. Bu görevi layıkıyla yerine getireceğim. AK Parti teşkilat anlayışında, görev talep edilmez, tebliğ edilir bana da tebliğ ettiler, bende kabul ettim. Ailem, İlçe Başkanım Durmuş Kaan Şahin ve Kadın Kolları Başkanım Saide Karataş hanımefendi bana çok destek oldular, kendilerine teşekkür ediyorum.

Yeni kadronuzla yol alacaksınız, 30 kişilik kadronuzda yenilenme var mı?

Evet, yeni arkadaşlarımız katıldı aramıza, devam eden arkadaşlarımız ve yenilerle hizmet yolun da ilerleyeceğiz. Yönetim kadromuzun 6’sı bayan arkadaşımızdan oluşmaktadır. 30 kişilik başarılı ve çalışkan kadromuzla Aksu için canla başla çalışacağız.

AK Parti Gençlik Kolları Aksu ilçesinde gençlerin siyasette görev almaları için ne yapıyor, hedefleri nedir?

Görevimiz gençliği ve genç arkadaşlarımızı kucaklamak. Bu vatana sahip çıkmak, vatanımız için mesai yapmak ve hizmet etmek istiyoruz. Gençler, AK Partiyi seviyor ve aslında siyasetten ziyade vatanlarına hizmet etmeyi seviyorlar. İsteyen genç arkadaşlarımız parti binasına gelerek üyeliklerini yaptırarak görevler alabilirler.

Kaç genç üyeniz var? Mahalle temsilcilerinizden kaçı bayan?

Aksu’da İki bin 200 üyemiz var. 35 mahalle temsilcimiz bulunuyor, Çalkaya Mahalle temsilcimiz bir hanım arkadaşımız.

Çağatay Çalışır siyasette neyi hedefliyor, ilerisinde onu nerede göreceğiz?

Ben partimin neferiyim. Bizde görev istemekten ziyade görev verilir. Hangi göreve layık görülürse orada çalışırız. Davaya sadakatim her daim devam eder.

Siyaseti bir kelimeyle özetlesek ne ifade ediyor size?

Vatana hizmet etmeyi ve tabii dostluk. Aynı çatı altında çalışmak, başarmak zorlukları göğüslemek ve aydınlık geleceğe ulaşmak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.