Yol çalışmaları yapılırken sadece ve sadece araçlar düşünüldüğünden, her türlü yapım çalışması, ulaşıma göre tasarlanıyor.

Öyle ki, bu şehirlerde yaya olarak insanların yolları kullanacağı tamamen unutulmuş.

Mühendislik çalışması yapılar, üst geçitlerle aynı anda tamamlanmalı ki kazalar ve ölümler yaşanmasın. Ama gelin görün ki güzel ülkemin, güzide yöneticileri, bunlarla çok zaman kaybetmek istemiyor, köprü, kavşak, yol yaptık bitti, ardından süslü gösterişli açılışlar işlem tamam.

Ya sonrası, sonrası ardı ardına gelen kazalar, genç yaşta ve küçük yaşta hayatını kaybeden insanlar.

Epey bir kaza yaşandıktan sonra üst geçit yapma ihtiyacı duyuluyor. İlk başta yapılması gerekenler en sona bırakılıyor maalesef.

belediyelere ait diyebilirsiniz, o kadarını biliyoruz. Hangi aşamalardan geçtiğini de biliyoruz ama karşıdan karşıya geçmek isterken hayatını kaybeden kişinin ailesine bu durumu nasıl anlatacağınızı siz biliyor musunuz?

Antalya üstelik ‘yaya öncelikli kent’ bu kadar önceliği olan bir kente üst geçitsiz yollar ve kavşaklar yakışmıyor doğrusu.

Turizmin başkenti olduğu iddia edilen Antalya, sanayi şehrine benziyor son haliyle. Ben bu şehirde yaşayan bir vatandaş olarak nacizane gördüklerimi dile getirmeye çalıştım. Yöneticiler tabi ki her şeyin en iyisini bilirler. Dünya görüşleri çok fazla onların. Gezmiş, görmüş insanlar onlar.

Daha yeşil, daha yaşanılabilir bir şehir bırakırsanız bu ülkenin çocuklarına iyi olur.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.