6 Mart Perşembe günkü gazetemizde “Yıldırım’ın Doğu açılımı” başlıklı bir kulis yazmıştık. Kuliste BDP’li Van Belediye Başkanı Avukat Bekir Kaya’nın geçtiğimiz günlerde BBP’li Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım ile bir araya geldiği ve Yıldırım’ın Aksu’dan Doğu ve Güneydoğulu vatandaşların oylarını almak destek istediğini ifade etmiştik.

Adı her ne kadar kulisse de, istihbaratın kaynağı Aksu Belediyesi olduğu için hiç tereddüt etmeden yazmıştık. En azından konunun muhatapları cevap verir ve böylelikle vatandaşlar kirli bilgiden kurtulur diye düşünmüştük. Ve öyle de oldu.
BDP’nin kardeş partisi olan HDP’nin Aksu Belediye Başkan Adayı İhsan Nergis, kamuoyuna yansıyan bu haber üzerine beni aradı, ben de kendilerini çay içmeye davet ettim.
Kısa bir çay molasından sonra Sayın Nergis, açtı ağzını yumdu gözünü.

Tabii ki bu parlayışı bize değildi. Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’a idi.

Yıldırım’ı ilkesiz siyaset yapmakla suçlayan Nergis, “İnsanları ısırarak ve ötekileştirerek siyaset yapılamayacağının” altını çizdi.

Nergis, 2009 yerel seçimlerinde de kendi partilerine bu anlamda çamur atıldığını ifade ederek,” Geçen dönemki seçimlerde de İsa bey, adaşım İhsan Yıldız için benzer bir iddiada bulundu. Sözde İhsan Yıldız oy satmış. Kendimde hile bulurum, ama İhsan Yıldız’da hile bulmam” dedi.

Sonra, “Bizim hiçbir şekilde Barış ve Demokrasi Partisi olarak Büyük Birlik Partisi ile ittifakımız olamaz. Ortak paydalarımız olmaz ve olmamıştır da. Bizim en büyük ittifakımız Halkların Demokrasi Partisi’dir. Biz Fırat’ın doğusunda BDP ile Fırat’ın Doğusu’nda HDP ile seçime girdik. 15 senedir bu kentte siyaset yapıyorum. Ben HDP’in Aksu Belediye Başkan adayıyım. İsa Bey’in en kısa sürede bununla ilgili bir açıklamasını bekliyoruz ” diyerek noktayı koydu…

Bu olayı kuliste yazarken biz de biraz garipsemiştik. “Nasıl olur?” demiştik, milliyetçi-muhafazakar olan bir partinin başkan adayı, her ortamda suçladığı BDP’lilerden nasıl oy ister diye!

Ne demişler “Yanlış hesap Bağdat’tan döner!” Eee, burası Aksu olduğuna göre, yanlış hesap Van’dan dönermiş meğerse…
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.