Siyasetin erkek egemen dünyasında sesleri pek duyulmasa da harıl harıl çalışan kadın adaylar Aksu’nun dört bir köşesini dolaşıyor. Bunlardan biri Ak Parti Belediye Meclisi Üyesi Adayı Gülsevim Bilgiç Yavuz, Karaöz’den startı verdi ve 2 hafta içinde 40 mahalle dolaştı.

Belediye Meclisi üyelikleri için aday listelerinin netlik kazanmasının ardından siyaset yeni bir düzleme taşındı. Listelere baktığımızda, bütün Türkiye’de olduğu gibi Aksu’da da erkek egemen bir tablo gözümüze çarpıyor.
Bununla birlikte listelerin (elbette bize göre) en çalışkan adayları olan kadın siyasetçiler kendilerini hemen belli ediyor. Bunlar arasında adı en çok duyulanı Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Gülsevim Bilgiç Yavuz, partisinin 8’inci sıradan adayı durumunda. Sayın Yavuz’la seçim yarışındaki ilk izlenimlerini konuştuk…

-Öncelikle hayırlı olsun. Bir kadın gözüyle Aksu ve siyaset sözcüklerini yan yana getirdiğinizde neler görüyorsunuz?
-Şunu belirtmek isterim ki, ben Aksu’nun öz be öz kızıyım. Hayta Yörüklerindenim. İlçemizin hem kent merkezinde hem de kırsal kesiminde bilmediğim bir köşesi yoktur. Binlerce insanı isim isim bilirim ve tanışırım. Onlar da beni çok yakından tanır. Ak Parti Aksu İlçe Kadın Kolları Başkanı olarak da çok yakından tanıdığım dostlarım var. Bütün bunların faydasını adaylık sürecinde elbette görüyorum.

-Politikadan ne beklediniz, ne buldunuz?
-Benim politika anlayışım halka hizmet olduğu için aradığımı bulduğumu söyleyebilirim. Hiçbir zaman diğer partilerin Kadın Kolları’nı kendime rakip olarak görmedim. Her zaman Ak Parti’li kadınların kardeşleri olarak gördüm. MHP’li ve CHP’li kadınlarla sürekli karşılaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde bizim mahalleden geçen CHP’li kadınları evime misafir edip ağırladım. Onların içlerinde olan lise arkadaşlarımla hasret giderdik.

-Seçim sürecinde şu ana kadar Aksu’nun hangi mahallelerini gezdiniz?
-Yaklaşık 2 haftadır seçim gezileri yapıyorum. İlçemizin 40 mahallesinden şu ana kadar gitmediğim bir tek Hacıaliler kaldı. Diğer bütün mahalleleri gezerek sorunları not aldım ve seçildiğim takdirde bizzat kendimin Belediye Meclisi’ne götüreceğime söz verdim. Aksi takdirde Ak Parti Kadın Kolları Başkanı olarak bu sorunların takipçisi olacağım.

-Hacıaliler’i neden en sona bıraktınız?
-Orada çok fazla akrabam olduğu için. Onları en sona bıraktım. İlk önce akrabalarından başladı demesinler diye, onlara en son gideceğim.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kadınlar 2014-02-25 14:30:44

gülsevim hanım çok başarılıbir siyaesetçi ama partide bile bir tek kadının seçilecek yere koymaya cesaret edemediler hakkı 3-4s ıraydı haksızlık yapıldı.yine onu seviyor ve destekliyoruz

Avatar
AKSU AK PARTİ KADIN KOLLARI.. 2014-02-25 22:01:45

en başta halil sahin bey olmak üzere ne ilçe yönetimimiz ne de il yönetimimiz gülsevim hanımın bu çalışmalarının karşılığını vermedi.kadına 8. sırayı layık gördüler.maalesef ki meclise girmesini imkansız hale getirdiler.gercekten kadınların oyunu kaybettiler.çok üzücü bir durum..

Avatar
CALISANA LİSTE YOK 2014-02-25 22:04:16

ak parti aksu adayımız halil sahin ilk sıraları partinin yolundan bile geçmeyen kişileri getirdi.gülsevim hanım gibi yıllardır görevini layıkı ile yapan birini 8.sıralara koydular.secmenin yarısının kadın olduğunu unuttular.kadına saygı göstermediler

Avatar
ilk 3e girmek icin emek değil para lazım 2014-02-25 22:08:47

hakikaten hanımefendi aksuda siyasette kadının temsilcisidir.ak parti kadın kollarını bizzat kendisi oluşturdu.fakat meclise girmemesi için önünü kapattılar.kritik sıralarda yer verdiler.kadını cekemediler

Avatar
bu haberi ilk sayfaya koymalıydınız 2014-02-25 22:11:17

bu haberi ilk sıraya koymalıydınız.cünkü belki ozaman sayın ak parti adayı halil sahin kadınların oyunu nasıl kaybettiğini anlardı.ama anlasaydı gülsevim hanıma o sırayı layık görmezdi.halil sahin nasıl olsa secimi kaybetti sayılır.en azından kadına meclise girebileceği bir sıralama verseydi.eminim halil sahinden daha iyi yönetirdi aksuyu!