Aksu’da her gün düzenli olarak gazetemizi ziyaret eden bir Aksulu vatandaşımız var. Adı Ömer, Soyadı Özen.

Ömer Özen, Aksu’nun yakından tanıdığı bir isim. Aksu’yu düşünen, Aksu’nun dertleriyle dertlenen, Aksu’nun çalışkan insanı Ömer.

Geçen hafta gazetemize, Aksu’nun eksiklerini tespit ederek, hem yerel hem de büyükşehir belediyesine ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdiği dilekçelerle, geldi.

Dilekçe konuları; mahallesinin mezarlığına kameriye ve çeşme, okullarının yıkılan duvarının yapılması, durak ve kırmızı otobüs, çocuklara park v.s. liste uzayıp gidiyor.

Bu istekler aslında herkesin ortak isteği, birileri sadece konuşurken, Ömer, doğru olanı yapmış, yazılı olarak dilekçeyle başvuruda bulunmuş.

Peki, bu kadar dilekçe vermesine rağmen, dikkate alınmış mı, dilekçeleri? Cevabını tahmin edersiniz. Ne yazık ki hayır.

Ömer’in göstermiş olduğu azim ve kararlılığı yazarken aklıma, CHP Belediye Başkan Adayı Cengiz Aldemir beyefendinin anlattığı bir hikâye geldi: Hz. İbrahim ateşe atıldığı zaman, bir karınca ağzında bir miktar su ile ateşi söndürmeye gidiyormuş. Karıncayı görenler gülmüşler.

–Sen bu kadar suyla, o kocaman ateşi söndüreceğini mi sanıyorsun?
Karıncanın onlara cevabı çok anlamlı olmuş…

–Bu kadar suyla bu ateşin sönmeyeceğini biliyorum, ama ben doğru bildiğimi yapıyorum, demiş.
Evet, çok şeyi istiyoruz, isteklerimizin yerine gelmesi için sabırsızlanabiliyoruz, ama ne hikmetse adım atmaya gelince aynı cesareti sergileyemiyoruz. İnsanlık yararına bir dilekçe yazdığı zaman Ömer’e gülüyoruz ama güldüğümüz insan kadar olabiliyor muyuz?

Ömer’i herkes seviyor, kimseyle dargınlığı yok, Ömer’in. Ama Ömer Aksu’yu daha fazla seviyor.

Yazıyı okuyup yaza yaza kimi yazmış diyebilirsiniz, bizim Ömer işte bunları da kandırmış diyebilirsiniz. Kimsenin bizi kandırdığı falan yok. Ömer Özen, bu ülkenin vatandaşı ve sorumluluklarını sonuna kadar yerine getiren, etrafını koruyup, kollayan bir fert olduğundan dolayı bunları yazma ihtiyacı hissettik.

Ömer’i cesaretinden dolayı gazete olarak kutluyoruz.

Saygılarımla,


 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.