Ak Parti’den Aksu Belediye Başkanlığına seçilen Eczacı Halil Şahin’in eşi Ümmü Şahin ilk röportajını gazetemize verdi. Ümmü Hanım, Aksulu vatandaşların 5 yıl sonra çok farklı bir kent fotoğrafı göreceklerini belirterek, sosyal ve kültürel hizmetlerde hanımlara öncelik verilmesi için gayret sarfedeceğini söyledi. İşte Ümmü Şahin’e yönelttiğimiz sorular ve işte yanıtları...




Öncelikle hayırlı olması dileğiyle röportaja başlamak istiyorum. Halil Bey’in Belediye Başkanı seçilmesini nasıl karşıladınız?
Teşekkür ederim, hepimize ve bütün Aksu’ya hayırlı olsun. Belediye kurumlarına her zaman ihtiyaç var ve bu işi birileri yapacak. Aksu halkı Halil Bey’e teveccüh gösterip o makamı layık gördüyse ben bundan onur duyarım. Eşimin Aksu Belediye Başkanı olması sadece ailemizde değil, tanıdığım tüm Aksulularda sevinçle karşılandı. Buna bizzat tanıklık ettim. Vatandaşlar yeni bir hizmet döneminin başlaması dolayısıyla mutluluk içindeler.

İki kızınız var, onlar babalarının Belediye Başkanı olmasından dolayı nasıl bir duygu içindeler, evde nasıl bir hava esti?
Halil Bey Ak Parti’nin kuruluşundan bu yana Aksu’da aktif bir görev içinde bulunuyor. Biz bütün aile olarak, Ak Parti’nin ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için iyi şeyler yaptığına inanıyoruz. Kızlarım da, babalarıma bu şekilde bir vazife düştüğü için memnunlar. Tabii ki burada bizim aile olarak bir fedakarlığımız olmuştur. Ancak bu fedakarlığı seve seve yapmışızdır. Kızlarım, babalarının iyi bir şey yapmasından memnun olurlar.

Sandıkların açıldığı seçim akşamında, oylar bir gitti bir geldi. Yürekler hopladı. Neler hissetiniz o anlarda?
Oyumu 1022 nolu sandıkta kullandım ve orada sandık kurulu üyesiydim. O kadar müsterih bir seçim dönemi geçirdim ki anlatamam. Eşim aday adaylığı müracaatını yaptığında, “Hayırlısı olsun, gerek varsa olur” dedim. Yeterki iyi bir aday olsun, kim olursa olsun düşüncesindeydim. O adayın da arkasında oluruz, yeterki Ak Parti belediyesi olsun demiştim. Aksu’nun Ak Parti’ye ihtiyacı olduğunu biliyorum çünkü, hizmete susamış bir ilçeyiz. Halil Bey’in adaylığı kesinleşince üzerime düşen görevleri yerine getirdim. Sürecin o aşamasında da kendimizden emindim, kazanacağımıza, halkın bize teveccüh göstereceğine inanıyordum. Sandıklar açılmaya başladığında da huzur içinde sonucu bekledim. Konvoyumuz kalabalıktı, anketlerde önde görünüyorduk. Bunlar benim için ölçü olmuştu. Allah izin verirse olur, dedim sürekli. Seçim stresi yaşamadığımı söyleyebilirim.

Oy kullandığınız sandıkta hangi partiye daha çok oy çıktı?
Benim sandığımda Ak Parti ile MHP’nin oyları birbirine yakın çıktı. Aralarında fazla bir fark yoktu. Sonuçta Aksu genelinde oylar gelmeye başladığında Ak Parti’nin öne geçmeye başladığını gördük ve seçimin sonucu belli oldu. MHP’li arkadaşlar da çok çalıştılar. Ancak halkın takdiri, milli irade böyle uygun gördü.

Sonuçlar belli olduğunda yine sandık başındaydınız, içinizden neler geçti?
Hatırlarsanız Menderes Türel Başkan yeniden seçildiğinde “Nerede kalmıştık?” demişti. Ben de o gece sonuçlar kesinleştiğinde içimden “Çok bekledik Aksu” diye geçirdim. İlçemiz gerçekten 5 yıldır hizmet bekliyor. Bu dönemde Allah’ın izniyle beklediklerine kavuşacağı düşüncesindeyim. Seçim kampanyası boyunca evlerine konuk olduğum ve çayını içtiğim hanımlardan hep duyduğum kelimeler ‘hizmet’ ve ‘yatırım’ oldu. Halil Bey ve Belediye Meclisi üyesi arkadaşlarımızın bu beklentileri karşılıksız bırakmayacaklarına Aksuluların emin olmalarını istiyorum.

Seçim çalışmaları boyunca Aksulu hanımların sizleri çok sıcak karşıladıklarına biz de tanık olmuştuk...
Evet gerçekten çok güzel ve sıcak karşılamalar oldu. Seraların içlerinde, evlerin bahçelerinde, tarlalarda oturup sohbetler ettik. Aksu’nun ihtiyaçlarını birlikte saptayıp listeler hazırladık. Bunların takipçisi olacağımıza da söz verdik. İnanın bu seçim çalışmaları sırasında beni üzecek, sıkıntıya sokacak bir davranışla karşılaşmadık. Gittiğim her yerde aynı dost yüzleri ve gülümseyen gözleri gördüm. Antalya’nın 19 ilçesi var. Bu ilçeler arasında en güzel olması gerekenin Aksu olduğunu düşünüyorum. Bunu da hep birlikte gerçekleştireceğiz. En geri kalmış, en az hizmet alan bir ilçeyi vakit geçirmeden hak ettiği hizmetlere kavuşturmalıyız. Derinleşmiş problemlerin üzerine elbirliği ile yürümeliyiz.

Bir hanımefendi olarak Aksu’ya ilk olarak hangi hizmetin gelmesini bekliyorsunuz?
En öncelikli sorunlarımız tapu sorunları ve planlama. Vatandaşın bu açıdan rahatlaması gerekiyor. Yine bunlarla aynı derecede önemli olan hastane sorunumuz yer alıyor. Ancak bunların biri yapılırken diğerinin beklemesi söz konusu olamaz. Başlaması gereken hizmet varsa hiç bekletilmeden başlar. Vatandaşa doğrudan hizmet verecek eğitim ve kültür merkezlerinin de bekletilmeye gelmeyeceği kanaatindeyim. Bu tür sosyal ve kültürel hizmetlerde hanımlara öncelik verilmesi gerektiği görüşündeyim. Özet olarak, Aksu’nun önünü kesen ne kadar engel varsa kaldırılmalıdır ve kaldırılacaktır. Eşimin ve Belediye Meclisi üyelerinin yetenekli olduklarına ve gayelerinin düzgün olduğuna güvenim tamdır.

Seçim gecesi hiç uyumadığınız söyleniyor...
Sadece eşim aday olduğu için değil sandıkta görevli olduğumdan seçim günü sabah beşte kalktım. Bütün gün seçim kurulunda çalıştıktan sonra ertesi sabah yine beşte eve gelebildim. Biraz uyuyup dinlendikten sonra partiye geldim. Orada Aksuluların sevincini görünce bütün yorgunluğum geçti. Ayrıca eşim Halil Bey’in orada yaptığı konuşmada, “Kutlama yapmak istemiyorum, sizlere söz verdiğim 41 projeyi tamamladığımda kutlama yapacağım” demesi de beni çok mutlu etti. Allah’ın izniyle verdiği sözleri tutacaktır. Bu konuda çok umutluyum.

Beş yıl sonra nasıl bir Aksu göreceğiz?
Bu beş yıllık dönemin sonunda çok değişmiş ve gelişmiş bik Aksu fotoğrafının ortaya çıkacağından oldukça ümitliyim. Bizde ‘Ben’ yoktur, ‘Biz’ vardır. Eşim Halil Beş bütün bu hizmetleri, Belediye Meclisi üyeleri, Ak Parti teşkilatı ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte koordineli bir çalışma halinde hayata geçirecektir.
Bir kızınız doktor diğeri de eczacılıkta okuyor. Çocuklarınızın da ileride siyasete girmek gibi düşünceleri var mı?
Sanmıyorum. Onların biri şu anda uzmanlığını tamamlamaya çalışan bir hekim, diğeri de eczacılık tahsili yapıyor. Şimdilik kendi işleriyle çok meşguller. İleride de kendilerine göre bir hayat kurarlar. Aktif siyasetle ilgileneceklerini zannetmiyorum.

Son olarak ekleyeceğiniz görüşleriniz olacak mı?
Bu seçim sürecinde canla başla çalışan İlçe Başkanımız başta olmak üzere tüm partili arkadaşlarımıza, Kadın ve Gençlik Kollarımıza ve bizlerden sıcak ilgisini esirgemeyen vatandaşlarımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Aksu’da kadınların aktif siyasette çok daha fazla görev almaları için çaba sarfetmeleri gerektiğini de belirtmek istiyorum.



 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.