Bu konuyu uzun bir zamandır ele almak istiyordum. Ama bir türlü fırsat bulamadım. Ancak geçen hafta Antalya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin uyuşturucu satıcılarına yönelik, şafak vakti 2 bin 500 polisin katılımıyla düzenlediği operasyonda aralarında kadınların da bulunduğu 200 şüpheli gözaltına alınırken, bu şüphelilerin 14’ü Aksu’dan olması bu konuyu bu hafta ele almama neden oldu.

Polis, Muratpaşa, Kepez ve Aksu ilçelerinde belirlenen yaklaşık 200 adrese, operasyon düzenlerken, Aksu’da operasyon düzenlenen mahalleler ise Atatürk Mahallesi ve Cihadiye.  Son zamanlarda Atatürk Mahallesi’nin konumu Antalya’nın birçok yerinde küçük Zetinköy diye anılıyor. Polis teşkilatı da çok iyi bilir, uyuşturucu teminin de namı olan Zeytinköy, geçen sene pandeminin ilk zamanlarında karantina altına alınırken, yani giriş çıkışların yasak olduğu zamanlarda, uyuşturucu kullanıcılarının uğrak yeri Atatürk Mahallesi’ydi.

Yine geçen sene Güzelyurt Mahallesi’nde bir hanımefendi gazete ofisimize ziyarette bulunmuştu. Oğlunun uyuşturucu kullanıcısı olduğunu ifade eden hanımefendi, bir yandan yaşadığı zorlukları gözü yaşlı anlatırken, torbacılarında ortalıkta cirit attığını dile getirmişti. Bizlerden destek isteyen Annenin talebini o dönemin İlçe Emniyet Müdürü olan Uğur Gülcü’ye iletmiş, sağ olsun Müdür Bey’de narkotik şubeyle görüşmeler yapmış ve sonrası Anne ve Narkotik Şubeden gelen polis memuruna birçok bilgiyi paylaşmıştı.

Bizler 10 senedir Aksu’da gazete çıkarıyoruz. Hep kamu menfaatleri doğrultusunda adımlar atmaya özen gösterdik. Toplumun sesi olmaya çalıştık. Geldiğimizden bu yana birçok sorun dinledik, toplumun dertleriyle dertlendik.  Dertleri ve sorunlarını dinlerken kendimizce empati yaptık. Bize sorunlarını iletenlerin yerine kendimizi koyduk. Dertlerini sorunlarını daha iyi anlamaya çalıştık. Pınarlı Bölgesi’nde çocukları uyuşturucu bataklığına düşen birçok aileyle, dolaylı yolla temasa girdik. Mağduriyetleri ve çıkmazlarına bire bir şahit olduk. Bundan dolayıdır ki, Pınarlı Bölgesinde bazı bölgelerin es geçilmemesi gerekiyor. 

Sözün özü, çağımızın vebası olarak bilinen uyuşturucu artık ilkokul yaşına kadar düştü. Ailelerin korkulu rüyası olan uyuşturucu ile mücadelede Emniyet güçlerinin yaptığı operasyonlar bir nebze de yüreğimizi serinletiyor. Bundan dolayıdır ki geçen hafta Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekiplerince 3 aydan fazla süren çalışmalar sonucunda gerçekleştirilen ‘Mavi Bayrak' uyuşturucu operasyonunu oldukça önemsiyorum. Umarım bu operasyonların arkası aralıksız bir şekilde gelir.  

Hepimizin bildiği gibi bağımlılık, son yıllarda sosyal yaşam ve aileleri derinden etkileyen sorunların başında geliyor. Kimilerini yaşamdan koparan kötü alışkanlıklar, özellikle gençler arasında derin psikolojik travmalara yol açabiliyor. Bunun yanı sıra birçok ailenin parçalanmasına neden oluyor. Bu operasyonlar ardı ardına yapılmalı ki, yarınlarımızı emanet edebileceğimiz bir nesil olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Talat 2021-03-25 07:02:51

Değerli kardeşim toplumun genel bir yarası olan uyuşturucu , elbette büyüyen ve gelişen Antalyamız da kötü hal almaya başladı emniyet güçlerimizin duyarlılığı ile bu işin üstesinden gelineceğine inanıyorum böylece sorunlarda umarım en kısa sürede bitecektir. Ayrıca bir teşekkürü de size etmek istiyorum böyle önemli ve hassas bir konuyu gündeme getirerek kamu oyunu bilinçlendirdiğiniz için.