Yivli Minare'ye turist ilgisi

ANTALYA'nın simgelerinden kabul edilen 8 asırlık Yivli Minare, kenti ziyaret eden yerli ve yabancı tatilcilerden yoğun ilgi görüyor. Antalya'daki ilk İslam yapılarından olma özelliğini taşıyan, kentin simgesi olmasının yanı sıra Antalyaspor'un logosunda da yer alan minare, kenti anlatan kartpostalları da süslüyor.

24 Ağustos 2018 Cuma 13:24
Yivli Minare'ye turist ilgisi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıl düzenlediği Cumhuriyet Meydanı'nda oluşturulan seyir terasları, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası oldu. Cumhuriyet Meydanı'na gelen yerli ve yabancı tatilciler, özellikle Yivli Minare ve Kaleiçi Yat Limanı'nı arkalarına alarak fotoğraf çektiriyor. 1230 yılında Anadolu Selçuklu hükümdarı 1. Alaaddin Keykubat tarafından inşa ettirilen Yivli Minare ise hatıra fotoğraflarının en önemli manzarasını oluşturuyor. Antalya'daki ilk İslam yapılarından olma özelliğini taşıyan, kentin simgesi olmasının yanı sıra Antalyaspor'un logosunda da yer alan minare, kenti anlatan kartpostalları da süslüyor.

Tabanı kare biçimindeki blok taş olan minareye, gövdesi tuğladan dilimli ve 8 adet yarım silindir biçimli olmasından dolayı Yivli Minare adı verilmiş. 38 metre yüksekliğe sahip, 90 basamaklı merdivenle çıkılan, gövde kısmı tuğla ve firuze renkli çinilerden oluşan, 8 yive sahip minare, Kaleiçi'ndeki tarihi surlar ve eski evler arasında ihtişamıyla boy gösteriyor.

Kiremitlerin verdiği kızıl renk ve eşine az rastlanır türdeki yivli dış yapısıyla dikkati çeken Yivli Minare, Yivli Minare Cami, Gıyaseddin Keyhüsrev Medresesi, Selçuklu Medresesi, Mevlevihane, Zincirkıran Türbesi ve Nigar Hatun Türbesi'nin içinde yer aldığı külliyede bulunuyor.

Son Güncelleme: 24.08.2018 13:27
Anahtar Kelimeler:
Yivli Minare
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.