Ultralüks tekne denize indi

ANTALYA Serbest Bölge'de Sarp Yat firması, 22.5 milyon euro değerinde, 46 metrelik çelik gövde, üst kısmı karbon fiber takviyeli lüks kompozit yatı denize indirdi.

08 Mart 2016 Salı 13:29
Ultralüks tekne denize indi
 Antalya Serbest Bölge'de 3500 metrekaresi kapalı toplam 8 bin metrekare alanda faaliyet gösteren Sarp Yat firması, bu yıl ilk süper lüks yatını denize indirdi. 'Sarp 46' adlı gövdesi çelik, üst kısmı karbon fiber takviyeli 46 metrelik süper lüks yat, tershane binasında karayolu üzerinde taşınarak yaklaşık 1 kilometre mesafedeki rıhtıma getirildi. Rıhtımda da yine çok özel teknolojilerle ve milimetrik hesaplarla yaklaşık iki saatte denize indirilen 22.5 milyon euro değerindeki lüks yatın kime satıldığı ise açıklanmadı.




Çok mutlu bir gün yaşadıklarını belirten Sarp Yat Genel Müdürü Ünal Şakar, "Uzun süreli emeklerimizin karşılığını somut olarak görebildiğimiz bir gün. Tershanemizin de ilk yatı olması nedeniyle Sarp 46 bizim için çok özel" dedi.

Bu boyutta ve kombinasyonda şu ana kadar Türkiye'de üretilmiş en büyük tekne olduğunu belirten Sarp Yat Tershane Müdürü Emre Sandan ise iki tane 1000 beygir motoru bulunan teknenin her türlü deniz şartında sınırsız seyir kabiliyetine sahip lüks bir mega yat olduğunu söyledi.

5 ÖDÜL ALDI

Teknenin dış ve iç tasarımıyla İtalya'dan iki en iyi yat tasarımı ödülü aldığını belirten Emre Sandan, iç tasarımıyla dünya kalite tasarım ödülü, Kompozit Derneği'nden de bu kombinasyondaki ilk yat olması nedeniyle en iyi kombinasyon ve inovasyon olmak üzere iki ödül aldıklarını dile getirdi.



Yatın dış tasarım ve gemi inşa mühendisliğinin Osman Tanju Kalaycıoğlu tarafından yapıldığını belirten Emre Sandan, tüm mühendislik hesapları ve üretim çizimlerinin de Sarp Yat bünyesinde hazırlandığını söyledi. Teknenin iç tasarımınınsa İngiliz Adam Lay tarafından Türkiye'deki ilk proje olarak yapıldığını kaydeden Sandan, yatın tüm imalat projelerinin de Türk gemi mühendisleri tarafından 3 boyutlu ve iki boyutlu bilgisayar ortamında oluşturulduğu ve bilgisayar analizlerinden sonra üretime geçildiğini kaydetti.

Sarp 46'da aynı anda 12 misafir ve 9 mürettebatın rahatlıkla yaşabileceğini anlatan Sandan, dört misafir kamarası, bir adet tekne sahibi kamarası, dört adet mürettebat kamarası, bir adet kaptan kamarası bulunduğunu söyledi. Tekne sahibine ait iki adet olmak üzere her odada tuvalet ve banyo bulunduğunu belirten Sandan, "Günlük yaşam alanları olarak ana güvertede ana salon ve yemek odası, üst güvertede bar köşeli üst salon, ana mutfak, her iki güvertede hazırlık mutfakları, mürettebat mutfak ve dinlenme alanı ile bir adet çamaşırhane vardır. Teknede baş güvertede oturma ve güneşlenme alanları, üst güvertede 10-14 kişilik yemek olanağına sahip açık oturma ve yemek alanı, Sundeck'de güneşlenme, jakuzi, oturma ve bar bölümleri mevcut" dedi.

Son Güncelleme: 08.03.2016 13:33
Anahtar Kelimeler:
Antalya Serbest Bölge
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.