TÜROFED, Güney Kore ile turizm köprüsü kuracak

GÜNEY Kore Oteller Birliği ve Güney Kore Turizm Üniversitesi'nden bir heyet Türkiye-Güney Kore arasında turizm işbirliğini geliştirmek için Antalya'ya geldi.

14 Mayıs 2019 Salı 11:21
TÜROFED, Güney Kore ile turizm köprüsü kuracak

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, daha önce ziyaret ettiği Güney Kore'de işbirliği protokolü imzaladığı Güney Kore Oteller Birliği ve Güney Kore Turizm Üniversitesi yetkililerini Antalya'da ağırladı. Kore Oteller Birliği Güney Kore Oteller Birliği Başkanı Yoo Yong-Jong, Genel Sekreteri Jung Oh-Sup Güney Kore Turizm Üniversitesi'nden Prof. Dr. Park Mi-Sun ve Güney Kore Turizm Organizasyonu Müdürü Lee Jae-Sang'dan oluşan heyet, 3 gün boyunca Antalya'da çeşitli görüşmeler yaparak incelemelerde bulundu.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ'Nİ ZİYARET ETTİLER

Güney Kore heyeti, ilk olarak Akdeniz Üniversitesi'ni (AÜ) ziyaret etti. AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beykan Çizel ile bir araya gelen heyet, yapılacak ikili anlaşmaları ve öğrenci değişim programları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Koreli turizmcilere, Turizm Fakültesi'nde verilen eğitim hakkında sunum yapıldı. Rektör Mustafa Ünal ve Dekan Beykan Çizel, Güney Kore Turizm Üniversitesi ve Güney Kore Oteller Birliği ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti.

REGNUM VE CHAMPİON İLE İŞBİRLİĞİ

Güney Kore heyeti daha sonra sırasıyla Regnum Carya ve Champion Holiday Village otellerini ziyaret ederek, işbirliği protokolü imzaladı. Regnum Carya'nın Asya ve GCC Market İş Geliştirme Direktörü Oğuzhan Alp ile bir araya gelen Güney Kore heyeti, oteli gezdi. Prof. Dr. Park Mi-Sun ve Oğuzhan Alp, iki ülke arasındaki turizm ve eğitim alanlarındaki işbirliğinin daha da gelişmesini diledi.

Güney Kore Heyeti, daha sonra Antalya-Kemer'deki TÜROFED Başkanı Osman Ayık'ın sahibi olduğu Champion Holiday Village'e geçti. Güney Kore Turizm Üniversitesi ve Champion Holiday Village arasında da işbirliği protokolü imzalandı.

'BU ZİYARETİ ÖNEMSİYORUZ'

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, yapılan ziyaret ve anlaşmalarla ilgili olarak şunları söyledi: "Türkiye, dünyanın hemen hemen her ülkesinden turist ağırlıyor. Bu nedenle her ülke ile yakın ilişkiler içinde olmayı önemsiyoruz. Güney Kore de Türkiye'yi seven Türkiye ile işbirliği yapmak isteyen bir ülke. Güney Kore ile Türkiye arasında bir turizm ve eğitim köprüsü oluşturmak istiyoruz. Bu noktada Güney Kore heyetinin Antalya'yı ziyaret etmesini önemsiyoruz. Yapılan anlaşmalarla Türkiye ve Güney Kore ilişkilerine de bir değer katmak istiyoruz."

ANTALYA'YI ÇOK BEĞENDİLER

Antalya'nın turistik değerlerini de ziyaret ederek Güney Kore heyet ise her fırsatta Antalya'nın çok güzel bir şehir olduğuna değinerek, Türkiye-Güney Kore ilişkilerinin daha da gelişmesini istediklerini dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.