Türkiye'nin ilk doğa turizm fuarı

ANFAŞ Fuarcılık, Türkiye'de ilk kez deniz-kum-güneş üçlüsü dışındaki alternatif turizm faaliyetleri olarak adlandırılan doğa, macera, spor gibi turizm dallarındaki tüm tarafları biraraya getirecek fuarı, 12-13 Kasım'da düzenleyecek.

12 Ağustos 2013 Pazartesi 16:41
Türkiye'nin ilk doğa turizm fuarı
ANFAŞ Fuarcılık'ın bu yıl Antalya Expo Center'da TÜRSAB ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle 14-16 Kasım'da ilkini düzenleyeceği ATEX Doğa, Macera, Spor ve Alternatif Turizm Fuarı'nın tanıtım toplantısı, Rixos Downtown Hotel'de yapıldı. Toplantıya AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, TÜRSAB temsilcisi Burak Tonbul katıldı.

'BİNLERCE HAYAL BİNLERCE ZENGİNLİK'
Doğa, macera, spor, kongre, gastronomi, yayla, ekoturizm ve alternatif turizm gibi alanlarda Türkiye'de düzenlenecek tek fuar olduğuna dikkat çeken Mustafa Çalık, fuarda bu turizm dallarında hizmet, teknoloji ve malzeme üreten tüm kurum ve kuruluşların, alternatif konaklama tesisleri, milli parklar, müze ve ören yerleri, organizasyon firmaları, yat ve cruise firmaları gibi çok geniş yelpazede katılım olacağını açıkladı. 'Binlerce Hayal, Binlerce Zenginlik' sloganıyla yola çıktıklarını belirten Mustafa Çalık, Türkiye'nin tüm turizm varlıkları ve renkleriyle tanıtılacağını dile getirdi.

HEDEFLERE ULAŞMAK İÇİN ALTERNATİF TURİZM
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı, 50 milyon turist 50 milyar dolar gelir hedefine ulaşmak için deniz, kum, güneş dışında alternatifler gerektiğini, tüm bunlara hem Antalya hem de ülkemizin sahip olduğunu dile getirdi. Bunları kamu ve özel sektörün harekete geçireceğini belirten Arıcı, "Türk turizmi büyük bir değişim ve gelişim süreci içerisinde. Yeni stratejiler belirleyeceğiz ve bu yolda birlikte tuğlaları yerleştirerek hep birlikte gerçekleştireceğiz. Ülkemiz turizminin çeşitlendirilerek yıl boyunca yayılması en büyük hedefimizdir" dedi.

'DOĞA TURİZME AÇILACAK'
Bu fuarın zamanla Avrupa'nın aranılan fuarı olacağına işaret eden Vali Yardımcısı Yüksel, geçen yıl acenta temsilcileriyle İbradı, Akseki yörelerine gerçekleştirilen bir geziden bahsederek, 'Biz buraları daha önce neden görmedik. 3'üncü 5'inci kez gelen müşterilere biz yeni bir şeyler sunamıyoruz ama böyle varlıklarımız varmış' diye dizlerine vurduklarını söyledi. Yüksel, "Doğa, macera, spor ve kültür turizmi birbirini besleyen ve güçlendiren alternatif turizm çeşitlilikleri. Sürdürülebilir turizm için fuar, önemli rol oynayacaktır" dedi.

MESLEKİ FORUMLARIN ÖNEMİ
Fuar kapsamında düzenlenecek forumlara dikkat çeken Milletvekili Sadık Badak ise ATEX'in sektörde tarafları biraraya getirerek, problemlerin nasıl çözüleceğine ilişkin çalışmalar yürütecek olmasının önemine değindi. Badak, "Orada şoförler, muavinler de konuşturulmalı, her yıl bu sorun başlıklarının forumlar halinde konuşulmasıyla başlıklar giderek azalacaktır ve bu da turistin memnuniyet ve mutluluğunun artırılması demektir" dedi.

İÇ GÖÇÜ DURDURUR
TÜRSAB Temsilcisi Burak Tonbul, doğa ve macera gibi alternatif turizm faaliyetlerinin hem turizmin 12 aya yaygınlaştırılması hem de Türkiye'deki iç göç sorununun önüne geçilmesi adına önemli olduğuna vurgu yaptı. Tonbul, Türkiye'nin 50 milyon turist ve 50 milyar dolar hedefi için de bu alternatif turizm çeşitlerinin gözardı edilemeyeceğini anlattı. 

Son Güncelleme: 12.08.2013 16:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.