Turizme yeni alternatif yol

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde 2 yıl önce yeniden haritalandırılan Noel Baba Yolu'nu çoğunluğu yabancılardan oluşan 2 bin 500 kişi yürüdü.

30 Kasım 2016 Çarşamba 10:44
Turizme yeni alternatif yol
Noel Baba yolu, Demre'ye bağlı kapanan Beymelek Belediyesi'nin Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ile birlikte gerçekleştirdiği bir projeyle ortaya çıkarıldı. Proje kapsamında Beymelek Mahallesi'nin 'Yukarı Beymelek' olarak adlandırılan mevkideki 120 yıllık taş evler restore edilerek turizme kazandırıldı. 2014 yılının şubat ayından itibaren Noel Baba'nın gezdiği yol olarak bilinen 100 kilometrelik 8 rota belirlendi ve yürüyüş yollarına gösterge levhaları dikildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanan Noel Baba Yolu için 'Noel Baba Yolu Yürüyüş Yolu Haritası' basıldı. Yolu tanıtan kitapçığın baskısı yapıldı. Proje kapsamında Sion Kalesi de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca restore edildi.



Yolun tanıtımını yapmak üzere Beymelek Taş Evler Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği kuruldu. Yürüyüşe ana başlayış noktası olarak Beymelek Taş Evler belirlendi. Beymelek Taş Evler'den başlayan rota Örencik Damları, İsion Antik Kenti, Gün Ağa Ören Yeri ve Ala Kilise etabından oluşuyor ve 9 kilometre sürüyor. Beymelek Taş Evler'den Myra Antik Kenti'ne giden rota 4.5 kilometre ile 8 rotanın en kısa olanı. Beymelek Taş Evler'den başlayan başka rotada Bedemli, Belos Antik Kenti, Kaklık Tepe Antik Kenti, İmparator Liberus Klaudis Anıtı'ndan geçilerek Beymelek Dalyanı'nda sona eren 14 kilometrelik rotadan oluşuyor. Kaş bölgesindeki başlayış rotası Kaş- Demre sınırındaki Dereağzı Kilisesi'nden başlıyor.

Noel Baba Yürüyüş Yolu'nun ortaya çıkmasında önemli katkıları olan kapanan Beymelek Belediye Başkanı ve Beymelek Taş Evler Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Güngör, "Noel Baba Yolu bölge turizmi için alternatif turizm olanağı yarattı. Yolun levhalayıp, turizmin hizmetine açıldığından bu yana geçen 2 yılda bizim kayıt altına alabildiğimiz 2 bin 500 kişi yürüdü. Bunların çoğunluğu ABD'den, Avustralya'dan, Japonya'dan ve Avrupa ülkelerinden gelen yabancılardan oluşuyor. Yol tam anlamıyla işaret levhaları, yön levhaları ile donatılmış durumda. Toplam 16 antik kent ve kalıntının, doğanın içinden geçiliyor. Tanıtımına yetkililer tarafından biraz daha önem verilirse bölge turizmi, alternatif turizm için çok önemli bir seçenek olacak. Kış gelmesine rağmen, yerli ve yabancı turistler yolda yürümek için geliyor" diye konuştu.

Son Güncelleme: 30.11.2016 10:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.