Turistler Noel Baba pulu istiyor

Antalya'nın Demre İlçesi'ne gelen yabancı turistler, Noel Baba hatıra pulu talep ediyor.

06 Eylül 2013 Cuma 10:16
Turistler Noel Baba pulu istiyor
Yılda ortalama 600 bin yabancı turistin ziyaret ettiği ve en fazla gelir getiren ören yerlerinin başında gelen Noel Baba Müzesi'ne gelen turistler en çok pul arıyor.

Bölgeyi ziyaret eden yabancı tatilciler, ülkelerine attıkları kartpostal ve mektupları Noel Baba'yı anlatan pullarla göndermek istediklerini söylüyor. Pul bulamayan tatilciler, genelde Noel Baba heykeli ya da müzesinin bulunduğu kartları gönderiyor. PTT Antalya Başmüdürlüğü, Noel Baba Meydanı'nda posta kartı ve pul satışı ile günlük işlemlerin yapıldığı bir büfe açtı. Turistler PTT'nin gişesinden de Noel Baba pulu istiyor.

Turist rehberi Sadullah Üstükar, "Yaz döneminde Noel Baba Müzesi'ne günlük 2 bin 500 ila 3 bin civarında yabancı geliyor. Burası kutsal bir mekan olarak kabul ediliyor. İnanç turizmi kapsamında bir ören yeri. Tatilciler Noel Baba hatıra pulu arıyor ama maalesef yok. Bunu onlara anlatmak da çok zor. Bu nedenle, rehberler olarak PTT'nin Noel Baba hatıra pulu bastırmasını ve sürekli satışta tutmasını istiyoruz. Böyle bir pulun, Noel Baba'nın tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Rus turist Elena Yakova da Noel Baba'nın kendileri için kutsal olduğunu anımsatarak, "Yakınlarımıza kart atarken Noel Baba hatıra pulu aradık ama olmadığı söylendi. Üzüldük. Bir Noel Baba hatıra pulu olmasını istiyoruz. Dönerken hatıra olarak veya buradan dostlarımıza kart atarken yapıştırmak istiyoruz" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 06.09.2013 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.