Side'de turist hareketliliği

ANTALYA'nın Manavgat ilçesindeki Side Antik Kenti'nde turist yoğunluğu yaşanıyor.

04 Temmuz 2018 Çarşamba 10:21
Side'de turist hareketliliği

200 binden fazla yatağın bulunduğu Manavgat'ta tatillerini geçiren turistler, Side Antik Kenti'nde tapınaklar, tiyatro ve Side Müzesi'ni gezerek tarihi eserleri inceliyor. Side çarşısından alışveriş yapan turistler özellikle Apollon Tapınağı'nda hatıra fotoğrafı çektiriyor ve özçekim yapıyor. Gün boyunca otobüslerle çok sayıda turist Side Antik Kenti'ne gelirken, hareketlilik gece de devam ediyor. Tatilciler antik Side'deki eğlence mekanlarında vakit geçiriyor.

OTOBÜSLER ARTTIRILDI

Geçen günlerde Side esnafının Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na turistlerin ulaşım sorununu dile getirmesinin ardından Side Otogarı ile antik kent girişine Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilerin de binebileceği 2 otobüs tahsis edildi. Yaklaşık 1 kilometrelik mesafede daha önce Manavgat Belediyesi'nin 2 otobüsü 1 liraya taşımacılık yapıyordu. Büyükşehir Belediyesi otobüslerini yolcularını ücretsiz taşımaya başlamasıyla Manavgat Belediyesi otobüsleri de ücretsiz tarifeye geçti.

TUVALETLER KURULDU

Koruma Amaçlı İmar Planı dolayısıyla Side içinde yeniden yapılaşma faaliyeti sırasında tuvaletlerin yıkılmasının ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından antik kentte 4 ayrı noktada kadın- erkek ve engelliler için 12 prefabrik tuvalet konuldu. Manavgat Belediyesi de Liman Meydanı'nda prefabrik modern tuvalet kurdu.

Anahtar Kelimeler:
AntalyaTuristManavgat Side
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.