Sapadere Kanyonu'na ziyaretçi akını

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 2008 yılında turizme açılan Sapadere Kanyonu'na ziyaretçi akını yaşanıyor. Bu yıl kanyonu yerli ve yabancı 100 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

16 Temmuz 2014 Çarşamba 10:36
Sapadere Kanyonu'na ziyaretçi akını
Alanya merkezine 45 kilometre mesafedeki Sapadere Kanyonu yaz sezonunda ziyaretçi akınına uğruyor. Sapadere Mahallesi'nde yer alan ve 2008 yılında turizme açılan 700 metre uzunluğundaki kanyon, yerli ve yabancı ziyaretçileri hayran bırakıyor. Kanyon girişinden yaklaşık 300 metre içerideki şelale ve bu şelalenin döküldüğü yerdeki yüzmeye uygun büyüklükteki doğal havuz, fotoğraf meraklılarının da ilgisini çekiyor. Yılın 12 ayı ziyarete açık olan kanyonu bu yıl 6 ayda 50 bin kişi ziyaret etti.

YÜZDE 70'İ YABANCI
Sapadere Mahallesi Muhtarı Hasan Ünal, alternatif turizm alanları arasında yer alan Sapadere Kanyonu'na gelen ziyaretçi sayısının her yıl arttığını söyledi. Seyahat acentelerinin düzenlediği turlarla gelen yabancı turistlerin kanyona hayran kaldığını belirten Ünal, "Kanyon, yeşili ve doğal güzellikleriyle gelenleri büyülüyor. Gelen misafirlerin rahatlıkla yürüyebilmesi için planlanmış yürüyüş yolu platformu, ahşap ve çelik yapı malzemesi kullanılarak oluşturuldu. Gelen ziyaretçilerin yüzde 70'ini yabancı turistler oluşturuyor" dedi.

BU YIL HEDEF 100 BİN
Bölgeye daha çok turist çekmek istediklerini dile getiren muhtar Ünal, "Turlarla birlikte günde 300 ile 500 arasında ziyaretçi geliyor. Paket turlar hariç kişi başı 9 TL'ye ziyaret edilebiliyor. Kanyonu ziyaret etmek isteyenler Demirtaş Mahallesi'nden asfalt yolu kullanarak rahatlıkla ulaşabilir. Kanyona geçen yıl 90 bin kişi geldi. Bu yıl ziyaretçi sayısının 100 bini geçmesini bekliyoruz" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 16.07.2014 10:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.