Rafting botları Ramazan Bayramı'nı bekliyor

Köprülü Kanyon Milli Parkı'ndaki rafting merkezi, adrenalin tutkunlarını bekliyor.

02 Temmuz 2015 Perşembe 09:59
Rafting botları Ramazan Bayramı'nı bekliyor
Rafting turizminin önemli merkezlerinden Manavagat'taki Köprü Kanyon, bu yıl özellikle İranlı turistleri ağırlıyor. Alman ve Rus turistlerin de ilgi gösterdiği merkezde, sabahın erken saatlerinden itibaren yüzlerce rafting botu suya indiriliyor. Su sıcaklığının yaz aylarında 5 derece olduğu kanyonda, turistler serinleme imkanı buluyor.

RUS KRİZİ ETKİLEDİ
Sezon açılışından bu yana müşteri profilinde sürekli değişim olduğunu kaydeden turizmci Necmi Aksu, Ramazan Bayramı'nın başlamasıyla birlikte yerli turist akını yaşanmasını beklediklerini kaydetti. Turizm firması olarak normalde İran pazarıyla çalışmadıklarını kaydeden Aksu, "Bizim hedefimiz Rus pazarı. Fakat Rusya'da ruble krizi var. Bu kriz bölge turizmini etkilediğini gibi bizi de etkiliyor. Bu yıl rafting yapan Rus turist sayısında yüzde 50'ye varan bir düşüş bekliyoruz. Bu nedenle pazar alanımızı genişleteceğiz" dedi.

ALTYAPI EKSİK
2014 yılında Köprülü Kanyon'da 250 binin üzerinde tatilcinin rafting yaptığına işaret eden Necmi Aksu, kanyondaki altyapı eksiklerinin giderilmesiyle daha fazla tatilcinin bölgeye geleceğini söyledi. Köprülü Kanyon'da yatırım konusunda bir adım ileriye gidilemediğini ifade eden Necmi Aksu, "Yatırımcılar tarafından yarını olmayan bir bölge olarak görülüyor. Nehir suyunun Manavgat, Side, Serik bölgelerine içme suyu olarak aktarılacağı söylemleri gündemde. Bu durum debinin düşmesine neden olur. Bu senaryolar yatırımları etkiliyor" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 02.07.2015 10:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.