MAHSUR KALAN RUS TURİSTLERDEN 17'Sİ ÜLKELERİNE DÖNDÜ

Rusya'da faaliyet gösteren ve Türkiye'deki acentalara turist gönderen Labirint Tour'un iflas etmesi sonucu, bu turla Türkiye'ye gelen ve Antalya Havalimanı'nda mahsur kalan 13'ü çocuk 44 Rus turistten 17'si ülkelerine döndü.

04 Ağustos 2014 Pazartesi 15:17
MAHSUR KALAN RUS TURİSTLERDEN 17'Sİ ÜLKELERİNE DÖNDÜ
 Chelyabinsk ve Kaliningrad kentlerinden 15 gün önce Antalya'ya gelen 13'ü çocuk toplam 44 Rus turist, 2 Ağustos saat 18.00'den bu yana ülkelerine dönmek için Antalya Havalimanı İkinci Dış Hatlar Terminali'nde bekliyordu. Ellerinde Rusça ve İngilizce yazılı pankartlarla eylem yapan turistler, seslerini Ankara'daki Rusya Konsolosluğu'na duyurmayı başardı. Turistlerden 17'si dün akşam konsolosluk vasıtası ile Rusya'daki Tourpom yardım kuruluşunun aldığı biletle ülkelerine döndü.

ALBA TUR'UN PATRONU DEVREYE GİRDİ
Havalimanında 2 gece yatıp kalkan Rus turistlerden 27'si için de Alba Tur Yönetim Kurulu Başkanı Laçin Mirza devreye girdi. Yönetim Kurulu Başkanı Mirza'nın yaşanan sıkıntıyı gidermek için dün itibariyle Rusya'daki resmi yetkililerle görüşmeler yaptığını söyleyen Alba Tur Operasyon Koordinatörü Erhan Berhan, şöyle dedi:

"Ortada firmamızla ilgili ciddi derecede bilgi kirliliği var. Burada mahsur kalan turistler Rusya'da iflasını veren Labirint Tour'un müşterileri. Bu firma; Antalya'da birkaç firma ile çalışıyor. Biz de diğer firmalar gibi Türkiye'de sadece misafirlerimize incoming servisi veriyoruz. Yani misafirlerin otel rezervasyonları ile havalimanı-otel, otel-havalimanı transferlerinden sorumluyuz. Havayolları ile bir bağlantısı yoktur. Yani uçuşları ile ilgili bir sorumluluğumuz bulunmamaktadır. Biz Labirint Tour'un tatilleri biten müşterilerini havalimanına getirdik. Bizim görevimiz böylece sonlanmış oluyor. Havalimanında artık havayolu şirketi devreye girer."

KALANLAR İÇİN GÖRÜŞMELER YAPILIYOR
Alba Tur olarak verdikleri tüm hizmetlerin karşılıklı yazışmalar üzerine yapıldığına dikkati çeken Erhan Berhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz bu misafirleri havalimanına adı geçen labirint Tour'un bize mail kanalı ile göndermiş olduğu talimatla götürdük. Halen tatil yapan misafirlerimiz de mevcut. Şu an tatil yapan misafirlerimizle ilgili de hiçbir problem yoktur. Günü geldiğinde havalimanına transferlerini yapacağız. Yönetim Kurulu Başkanımız dün itibarı ile Moskova'da devletin resmi yetkileri ile görüşmeler yapmaktadır. Misafirlerimizin sağlıklı bir şekilde ülkelerine dönmeleri için uçak gönderilmesi konusunda görüşmelerini sürdürüyor."

VALİ YARDIMCISI: KALANLAR İÇİN ÖNLEM ALINIYOR
Antalya Havalimanı Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, olumsuzlukların Rusya'daki tur şirketinden kaynaklandığını söyledi. Vali Yardımcısı Yavuz, “Dün bir kısım turist ülkelerine döndü. Kalanlar için de önlem alınıyor. Sonuçta yaşananlar turistik ticari faaliyetlerden kaynaklanıyor. Bu konuda tur firmalarının gereğini yapmasını bekliyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 04.08.2014 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.