Kore EXPO 2016'da dünyaya açılıyor

EXPO 2016 Antalya'nın resmi katılımcıları arasında yer alan Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, iç ve dış bahçede açtığı stantlarda birbirinden özel ve ilginç pul koleksiyonları sergiliyor.

11 Temmuz 2016 Pazartesi 12:55
Kore EXPO 2016'da dünyaya açılıyor
Koleksiyoncuların ilgi gösterdiği pullar tek tek ya da albüm olarak satın alınabiliyor. Satışı yapılan pullar arasında EXPO 2016 Antalya anısına yaptırılan pullarda yer alıyor.

Dış dünyaya kapalı bir yaşam süren Doğu Asya ülkelerinden Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, EXPO 2016 Antalya'da dünyaya açıldı. Ülkeye ait iç ve dış mekan bahçelerinde Kuzey Kore'ye ait birçok kültürel unsurun tanıtımı yapılırken, sergilenen pullar dikkat çekiyor.

İç ve dış bahçe olmak üzere iki farklı mekanda EXPO 2016 Antalya'ya katılım sağlayan Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nden gelen pullar, ülkenin tarihini, yaşamını, doğal ve kültürel kaynaklarını yansıtıyor. Meraklıların ilgisini çekecek pullar arasında ülkeye özgü kuşları, hayvanları, çiçekleri, orkideleri anlatan pul albümlerinin yanı sıra Koreli sanatçıların resimlerinden oluşan pul koleksiyonu da ilgi görüyor. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin 70 yıllık tarihini anlatan pul albümü ise ülke tarihine ışık tutuyor. İçerisinde 240 pulun bulunduğu albüm 120 TL'ye satılıyor.

Sergilenen ve satılan pullar arasında EXPO 2016 Antalya'ya özel olarak bastırılan anı pulları da yer alıyor. EXPO 2016 Antalya'nın maskotları Ece-Efe ile sembol çiçek şakayığın da yer aldığı pullar 2 ile 5 TL'ye satılıyor.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin iç ve dış mekan bahçelerinde yelpaze, ülkeye özgü kolye ve bileziklerin yanı sıra yerel kıyafetler giyen bebekler ve kartpostallar da sergileniyor. 

Son Güncelleme: 11.07.2016 12:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.