Karaloğlu: Antalya dünyanın en güvenli şehri

VALİ Münir Karaloğlu, Romanya'dan gelen gazetecileri makamında kabul ederek, Türkiye ve Antalya turizmi hakkında bilgi verdi, geçtiğimiz yıl yaşanan olumsuzluklara rağmen Antalya'nın Dünya'nın en güvenli şehri olduğunu söyledi

16 Mayıs 2017 Salı 17:43
Karaloğlu: Antalya dünyanın en güvenli şehri
Vali Münir Karaloğlu, Romanyalı gazetecileri kabulünde, 2016 yılında dünyada yaşanan kaos ortamı ve Türkiye'de meydana gelen darbe girişimi nedeniyle gelen turist sayısında azalma olduğunu söyledi. Vali Karaloğlu; "Bu yıla baktığımızda, özellikle mayıs ayı rakamlarına baktığımızda Mayıs 2016'ya göre yüzde 60 artış söz konusu. Yılsonunda 2016'ya göre yüzde 60- 65 artışla sezonu kapatacağımıza inanıyoruz. Bu yükseliş Antalya ve Türkiye'nin turizm altyapısı bakımından dünyanın en iyi destinasyonlarından biri olduğunun göstergesidir" dedi.

"ANTALYA DÜNYANIN EN GÜVENLİ ŞEHRİ"
Antalya'da güvenlik konusunda hiçbir sorunun olmadığını ve şehrin son derece güvenli olduğunu vurgulayan Vali Münir Karaloğlu, "Antalya, iddia ediyorum birçok Avrupa başkentinden daha güvenli bir merkez. Maalesef terör olayları artık ne ülke ne de şehir ayırt ediyor. Tüm dünyanın sorunu haline geldi. Geçen sene Paris'in, Brüksel'in, Berlin'in ve Stockholm'ün yaşadığı olaylar ortada. Terör ile bütün dünya ülkeleri olarak ortak mücadele etmemiz lazım. Antalya'da ise bugün güvenlik ile ilgili tedbirleri en üst düzeyde almış durumdayız" diye konuştu.



"TURİZM PAZARINI ÇEŞİTLENDİRMELİYİZ"
Valilik olarak her yıl yaklaşık 2 milyon dolar turizm reklam ve tanıtımı harcaması yaptıklarına değinen Vali Karaloğlu, "Antalya'ya her sene yaklaşık 12 milyon yabancı turist geliyor. En güçlü pazarlarımız Almanya ve Rusya. Yüzde 30 gibi Alman yine yüzde otuz gibi Rus pazarımız mevcut. Pazarı çeşitlendirmek üzere Hindistan, Çin ve Orta Asya ülkelerinde çalışmalar yapıyoruz. Hint pazarına özel çalışıyoruz. Hint düğün turizmi için çalışıyoruz. Bu sene 10 Hint düğünü anlaşmamız var ki bunun 40 milyon dolar gibi bir getirisi var. Bunun dışında Çin pazarına çok önem veriyoruz ki bizim hedefimiz bu büyük Çin pazarını Türkiye'ye ve Antalya'ya çekebilmek" diye konuştu.

"DÜNYADA BU KALİTEYİ BU FİYATA SUNAN BAŞKA BİR DESTİNASYON YOK"
Romanya ve Türkiye ilişkilerini de değinen Vali Münir Karaloğlu, iki ülkenin çok derin tarihsel, kültürel ve dostluk ilişkileri olduğunu söyledi. Romanya'dan Türkiye'ye 450- 500 bin dolayında turist geldiğine işaret eden Karaloğlu, Antalya'nın ise yaklaşık 100 bin Romanyalı tatilciyi ağırladığına vurgu yaptı. Antalya'nın hem hizmet kalitesi bakımından hem fiyat bakımından çok uygun olduğunu anlatan Vali Münir Karaloğlu, "Dünyada bu kaliteyi bu fiyata sunan başka bir ülke yok. Bütün Romanya'yı bu kaliteli tatil için Antalya'ya davet ediyorum. Romen vatandaşların Antalya'ya geldiklerinde buradan mutlaka mutlu bir şekilde ayrılacaklarının garantisini ilin valisi olarak veriyorum" diye konuştu.

Son Güncelleme: 16.05.2017 17:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.