Gökyüzü yolculuğu

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Antalya'nın Kaş İlçesi, sunduğu büyüleyici hava görüntüsüyle yamaç paraşütü konusunda Fethiye Babadağ'a rakip olma yolunda ilerliyor.

14 Ağustos 2013 Çarşamba 10:40
Gökyüzü yolculuğu
Kaş'ta yamaç paraşütü, kuzeyde denizden 600 metre yükseklikteki Kırdavlı Tepesi'nden başlıyor. Minibüslerle çıkılan tepede özel giysiler giyildikten sonra ilk ders alınıyor ve paraşütler açılıyor. Önde yolcu, arkasında usta pilotla ilk yolculuk için yeterli rüzgar bekleniyor. İki kişi, yolcu ve pilotu tutarak hızla pistin ucuna doğru uçuruyor ve 20-30 dakika süren müthiş gökyüzü yolculuğu başlıyor.

Bir yandan gökyüzünde süzülmenin heyecanı, diğer yandan Yunanistan'ın Meis Adası, yarımada ve küçük adaların serpildiği mavi ve yeşilin karışımıyla gelen görsel şölen, yamaç paraşütü yapanlara unutulmaz anlar yaşatıyor.

KIRDAVLI TEPESİ'NDEN LİMANA
Kaş'tan çıkış, Kırdavlı Tepesi'ne varış, uçuş ve inişle birlikte gökyüzü macerası yaklaşık 1 saat sürüyor. Gidiş dönüşlerle yaklaşık 8-10 kilometre yol alınıyor. Öndeki yolcu aşağıdaki manzarayı fotoğraflayıp görüntülerini çekerken, pilot da bir kamerayla yolcuyu çekiyor. Uçuşta rüzgarın durumuna göre 1000 metreye kadar yükselebiliyorlar. Bir süre sonra Kaş Yat Limanı'na inişler başlıyor.

HARİKA MANZARA
Yılda yaklaşık 1000 ila 1500 arasında yamaç paraşütü uçuşu gerçekleştirilen Kaş'ta yıllardır uçuş pilotluğu yapan Hüseyin Vanske, şunları söyledi:

"Dünyanın en güzel uçuş yerlerinden biri. Harika bir manzarası var. Çok güzel yamaçlar var burada uçmak için. Güzel bir manzara, karşıda Meis Adası. Herkesi Kaş'a uçuşa davet ediyorum."

UÇANLAR HEYECANLI
Uçuş heyecanını ilk kez yaşayanlardan Ayşe Ödül de duygularını, "Bence harikaydı. Belki yukarıda biraz hareket ettik. Çok heyecanlıydı. Manzara süper. Söylenecek tek şey bu bence. İlk kez yapıyorum. Tekrar tekrar yapmak isterim" sözleriyle dile getirdi. Yine ilk yamaç paraşütü deneyimini Kaş'ta gerçekleştiren Emre Ortaç da, "Çok şahane bir deneyim. Müthiş bir özgürlük. Herkesin denemesini tavsiye ederim. Harikaydı" dedi.

İrlandalı İan Hooai duygularını, "Yukarıdan dünyayı görmek olağanüstü heyecan" sözleriyle paylaşırken, İngiliz Tim Bashall de "Çok sakin, huzurlu bir uçuş. Korkmaya gerek yok. İnanılmaz bir manzara var. Adalar, yarımada, kilometrelerce uzağı görebiliyorsunuz" dedi.
 

Son Güncelleme: 14.08.2013 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.