Expo'nun gözdesi bitki heykeller

EXPO 2016 Antalya'nın en çok ziyaret edilen bölümlerinin başında bitki heykeller yer alıyor.

14 Temmuz 2016 Perşembe 11:15
Expo'nun gözdesi bitki heykeller
'Çiçek ve Çocuk' sloganıyla 22 Nisan'da açılan ve 31 Ekim'de sona erecek Expo 2016 Antalya, 1121 dönümlük alanda yerli yabancı onbinlerce kişiyi ağırlıyor. Sergi alanında ülke bahçeleri başta olmak üzere ışık gösterilerinin yapıldığı dev havuz ve Expo Kulesi'nin yanı sıra, birçok ülke bahçesi yer alıyor.

Alanda en çok ilgiyi ise bitki heykeller görüyor. Develer, mamut, aslan, fil sürüsü ve öküz gibi birçok bitki heykel, görenleri hayran bırakıyor. Sanatla yeşilin buluşması olarak anlatılan 15 dönümlük alandaki 108 bitki heykel, ziyaretçilerin en çok fotoğraf çektiği ve çektirdiği alan oldu.

İlk buğdayın yetiştiği Mezopotamya'dan uygarlığın doğuşunun tasvir edildiği bitki heykel sergisinde, ipekböceği ve İpek Yolu efsanesi, Asya'da tarım ve evcilleştirme, Asya'da pirinç ve bambu ekimi, Afrika'da hayvan koruyucu kabile 'Maasai', umudu sergileyen ağaç diken adam gibi temalar işleniyor.

Bitki heykellerin yapımında 700 bin adet bitki kullanıldı.
 

Son Güncelleme: 14.07.2016 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.