Dondurmacıların yüzü gülüyor

Turizm sezonunda bu yıl tüm yılların rekorunu kırarak 14 milyon turist hedefini aşmayı hedefleyen Antalya’da, dondurmacıların da yüzü gülüyor.

06 Eylül 2018 Perşembe 12:15
Dondurmacıların yüzü gülüyor

HER yıl dondurma satmak için Kahramanmaraş’tan Antalya’ya geldiğini söyleyen Mustafa Şişman (25), bu yılın bereketli geçtiğini söyledi. 10 yıldır bu mesleği yaptığını aktaran Şişman, "5-6 yıldır da kaşıkçılık yapıyorum. Nisan ayı gibi Kahramanmaraş’tan Antalya’ya geliyorum, kasıma kadar buralardayım. Temmuz ve ağustos aylarında satışlarımız tavan yaptı. Yabancı turistlerin ilgisi yerli turiste oranla daha fazla. Satışlarımız gayet iyi" açıklamasında bulundu.

Antalya’ya 7 sene önce geldiğini söyleyen Kahramanmaraşlı dondurmacı Ahmet Açıkgöz (24) ise çocukluğundan bu yana dondurmacılık yaptığını belirterek, Antalya’ya 7 yıl önce geldim, her sene mart-nisan ayı gibi dondurma sezonunu açıyoruz ama oruç ayı, seçimler, ekonomik kriz, Kurban Bayramı üst üste geldi bu sezon. O yüzden bu yıl dondurmacıların yüzü 8’inci, 9’uncu aydan sonra gülmeye başladı. Satışlarımız güzel gidiyor" diye konuştu.

Turistlerin özellikle dondurma dükkanları yerine Kahramanmaraş Dondurması satan dondurmacılara ilgi gösterdiğini ifade eden Açıkgöz, Kaşıkla yaptığımız dondurma şovlarını seviyorlar, çok hoşlarına gidiyor. Hatta geçen sene Lübnan’dan Antalya’ya gelen bir müşterim beni videoya almıştı. Lübnan’a gittiğinde arkadaşlarına izletmiş. Bu sene Lübnan’dan arkadaşlarıyla birlikte sırf kaşık şovum için Antalya’ya geldiler" dedi.

kaynak: hurriyet.com.tr

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.