Doğada farklı bir macera: KIYI TRAVERSİ

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde, yerli ve yabancı turistlere yönelik alternatif bir turizm faaliyeti olarak 'kıyı traversi' ilgi çekiyor. Kıyı traversine katılanlar, denizde ve kayalarda zorlu bir macera yaşıyor.

03 Ağustos 2013 Cumartesi 11:30
 Doğada farklı bir macera: KIYI TRAVERSİ

Popüler ismiyle 'coasteering' olarak da bilinen kıyı traversi, çok yorucu bir turizm etkinliği. Kaş merkezinden araçlarla alınarak Büyük Çakıl'a götürülen kıyı traversine katılanlar, öncelikle özel giyecekleri giyiyor.

Zorlu mücadele için ilk yolculuk denizde başlıyor. Bir süre yüzen macera tutkunları, ardından kayalıklara tırmanıyor. Geçit vermeyen dik kıyılardan denize atlanarak, geçiş sağlanıyor. Bazı noktalardaysa dik kayalara tırmanarak geçiş yapılıyor. Yorulan kasları dinlendirmek için kısa molalar veriliyor. Bazı noktalarda 8 metreye kadar tırmanılarak yüksekten denize atlayışlar yapılıyor. Kaya tırmanışlarında hiçbir alet kullanılmıyor.

Bu zorlu maceraya katılanlara profesyonel rehberler eşlik ediyor. Denizden bir botla yardımcı ekip de sürekli kontrol ediyor. Yorulanlar bota alınıyor, dinlendikten sonra isterlerse yeniden etkinliğe katılabiliyor. Beş kilometrelik bir kıyı bandında yapılan bu macera, yaklaşık 4 saat sürüyor. Yolculuk, Kaş'ın karşısındaki Liman Ağzı bölgesinde sona eriyor. Kaş'a dönüş botla yapılıyor.

Bu macera yolculuğuna katılan tatilcilerden Ukraynalı Dimitri Popelyuk, söz konusu etkinliği herkese tavsiye ettiğini söyledi. Popelyuk, "Kıyı tırmanışı, çok değişik güce dayalı bir etkinlik. Tırmanma ve yüzmeyi birleştiriyor. Çok güzel. Ayrıca herkesin stres atmak için yapmasını tavsiye ederim" dedi.

İngiliz Tristan Jones da duygularını, "Fiziksel açıdan hayli doyurucu bir etkinlik. Yüzme, tırmanma ve kayadan denize atlamayı birleştiriyor. Çok yoruldum ama çok eğlenceli bir gün geçirdim" sözleriyle anlattı.

Etkinliğe katılanlardan Defne Çelikayar, "Hem adrenalin dolu hem sabır gerektiren bir çalışma. Çok heyecanlıydı, çok eğlenceliydi. Hem denize giriyorsun hem karada tırmanıyorsun. Gerçekten çok güzel bir aktivite" diye konuştu.

Son Güncelleme: 03.08.2013 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.