Antalya'da Türk- Rus dostluğu buluşması

ANTALYA'da Türk- Rus ilişkilerini güçlendirmek amacıyla kahvaltı buluşması düzenlendi.

12 Nisan 2016 Salı 16:37
Antalya'da Türk- Rus dostluğu buluşması

Uluslararası İşadamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Türk- Rus ilişkilerini güçlendirmek amacıyla Antalya merkezdeki bir restoranda düzenlenen etkinliğe, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, Muratpaşa Belediyesi başkan yardımcıları Erol İşbilen ve Murat Şimşek, Uluslararası İşadamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nuraddin Gumbatov, Rusya Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Marina Sorokina, Türkiye'deki Rus Yurttaşlar Koordinasyon Kurulu


Başkanı Nadejda Pelit ve yerleşik yaşayan Ruslar katıldı.


Etkinlikte Türk- Rus dostluğuna dikkati çeken Uluslararası İşadamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nuraddin Gumbatov, Türk- Rus ilişkilerinin gelişmesi adına böyle bir organizasyonu düzenlediklerine dikkati çekti. Gumbatov, "Siyaseti siyasetçilere bırakalım. Rus vatandaşları ülkemize gelsin. Bizler hep birlikte huzur ve mutluluk içinde yaşalım" dedi.


İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru da hem ilçenin yurtdışı tanıtımını yapmak hem de Türk- Rus ilişkilerini güçlendirmek adına kardeş belediyeler zincirine Rusya'nın St. Petesrburg Belediyesi'ni de eklemek için görüşmeler yaptıklarını anlattı. Başkan Küçükkuru, "İbradı Belediyesi şu an Muratpaşa Belediyesi ile kardeş belediye. Rusya'nın St. Petersburg kenti ile kardeş belediye olma aşamasında görüşmeler devam ediyor. Mayıs ayı içerisinde Rusya'nın St. Petersburg Belediye Başkanı Georgiy Poltavçenko Antalya'ya gelecek. Bizler ikili görüşmelerle Rus- Türk ilişkilerini, aramızdaki dostluğu belediye başkanları olarak devam ettireceğiz" diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 12.04.2016 16:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.