ANTALYA COŞTU RAKİP PANİKTE

Turizmde yıldızı parlayan Antalya rakiplerini panikletti. POYD Başkanı Ülkay Atmaca, “Biz yükseldikçe İspanya, Yunanistan fiyat düşürüyor. Mısır’da, Tunus’ta komik fiyatlara tatil imkânı bulabiliyorsunuz” dedi.

30 Mayıs 2019 Perşembe 10:58
ANTALYA COŞTU RAKİP PANİKTE

TURİZM sektörü içinde yaşanan ‘nitelikli turist’ ve gelir tartışmasını farklı bir bakış açısıyla değerlendiren Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, “Sadece turist sayısında değil, turizm gelirleri açısından da altın bir yıl yaşıyoruz” diye konuştu.

BÜTÇEYE GÖRE TATİL

Antalya’da her bütçeye göre tatil imkânı olduğuna dikkat çeken Atmaca, “Bu kentte geceliği 50 TL’ye oda da var, 15 bin dolara süit de var. Önemli olan elimizdeki yatak kapasitesini en doğru biçimde kullanabilmek. Elbette gelirimizi artırmaya çalışıyoruz ama çok kötü durumda da değiliz” dedi.

LÜKS ODALAR DOLU

Turizm sektöründeki giderlerin hızla arttığını vurgulayan Atmaca, şöyle devam etti: “Nitelikli turistin bu kente gelmediğini söylersek doğru olmaz. Dedikleri gibi olsaydı Belek’teki ultra lüks tesislerin boş olması gerekirdi. Bu tesislerde yer yok.”

RAKİP FİYAT KIRIYOR

“Geriye gidiş yok, hep ileri gidiyoruz. Oda fiyatları konusunda elbette bazı hedeflerimiz var. Kendimizi daha da geliştireceğiz. Şunu da unutmamak lazım; rakiplerimiz de boş durmuyor. Biz dolu oldukça İspanya, Yunanistan fiyat düşürüyor. Mısır’da, Tunus’ta bizim verdiğimiz fiyatın üçte birine konaklama yapılabiliyor. Bunlar komik rakamlar. 2016 krizinden sonra sektörümüzün geldiği nokta ayakta alkışlanmalı.”

Kaynak: hurriyet.com.tr

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.