AKSU TUR  turizm servis sürücüleri sezon öncesi eğitim programına katıldı

TUI Musement firması tarafından ATSO binasında düzenlenen 2022 yılı ‘Kaptan Eğitim Toplantısı’na AKSU TUR  turizm servis sürücüleri katıldı ve turizm sezonu öncesi eğitimlerini tamamladılar.

21 Nisan 2022 Perşembe 09:03
AKSU TUR  turizm servis sürücüleri sezon öncesi eğitim programına katıldı

Türkiye 2022 hedeflerinin 1,5 milyon Avrupalı turist olduğunu söyleyen TUI Musement Türkiye Operasyon Müdürü Erdem Gürşen, “Şirketimiz bünyesinde bulunan sürücüler ile birlikte anlaşmalı olduğumuz AKSU TUR ve ZEMZEM TUR bünyesinde hizmet verecek sürücüler ile sezon öncesi biraya gelerek eğitim programımızı tamamladık” dedi.

TUI Musement olarak bu yıl 10.sunu düzenlenen Sürücü Eğitim Programı Antalya Ticaret odasın da gerçekleştirildi. Zorlu geçen iki sezonun ardından oldukça hareketli bir yaz sezonu beklediklerini belirten Erdem Gürşen, TUI Musement olarak Türkiye 2022 hedeflerinin 1,5 milyon Avrupalı turist olduğuna vurgu yaptı.

Gürşen, “Yaklaşık 2 yılı aşkın süre devam eden pandemi sürecinde birçok sektörde olduğu gibi Turizm sektöründe ve özellikle de Turist taşımacılığı alanında ciddi insan kaynağı bulma sorunları yaşandı. 2022 sezonuna girerken bu sorunun önüne geçebilmek adına hem sürücü hem de araç tedarikleri Mart ayı itibariyle yapılmaya başlandı. Dolayısıyla hem sektöre yeni katılan hem de eski çalışma arkadaşlarımıza tekrarda bir tazeleme eğitimi vermenin önemi ortaya çıkmıştır” şeklinde konuştu.

“Sürücülerimiz her biri turizm elçisi”

Eğitim süresince sürücülere, Turizm sektörünün ülke ekonomisi ve tanıtımı açısından öneminden bahsettiklerini kaydeden Erdem Gürşen, “Bu bağlamda misafirlerimizin ilk ve son gördüğü sürücülerin aslında birer turizm elçisi olduğunu vurguladık. Bununla beraber şirketimizin tanıtımı, kalite anlayışı ve kurallarından bahsettik. TUI Operasyon Müdürleri’nin bilgilendirmelerinin yanı sıra Aksu Tur Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Karacan ve Zemzem Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yıldırım firma yetkilileri, sürücülere kısa bilgilendirme konuşmaları yaptılar” ifadesinde bulundu.

Toplantıda Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin, sürücülere trafikte nasıl seyir etmeleri, hangi konulara daha çok dikkat etmeleri ve trafik kurallarına riayet etmenin önemi hakkında bilgi verildiğini de kaydeden Gürşen, “Trafikte en önemli konuların başında “Saygı” geldiğinin üzerinde durdular” dedi.

Erdem Gürşen son olarak şunları ifade etti: “Refleks Sürüş Akademisi firması, sürücülere güvenli sürüş eğitiminin yanı sıra, araçlarda bulunan mekanik aksamların nasıl kullanılması gerektiğinden, hangi risk durumunda hangi manevraları yapmaları gerektiğine varıncaya kadar oldukça eğlenceli bir o kadar da eğitici bir sunuma imza attılar. Eğitim sürecini, DNA iş sağlığı ve güvenliği firmasının İlk yardım eğitim programı ile tamamlarken, en sonunda sürücülerin soruları ve 2022 sezonuna dair beklentilerini içeren soru cevap bölümü ile kapattık.”

​​​​​​​

​​​​​​​

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.