Ahmetler Kanyonu'nda doğa yürüyüşü

Antalya'nın Manavgat İlçesi'ndeki Ahmetler Kanyonu, bitki örtüsü, yaban hayatı çeşitliliği ve eşsiz manzarasıyla tatilcilerin ilgisini çekiyor.

09 Ağustos 2013 Cuma 12:34
Ahmetler Kanyonu'nda doğa yürüyüşü
 Antalya Doğa Sporları Kulübü ve Akut B Takımı üyeleri, bu eşsiz doğa harikasını keşfetmek için Ahmetler Kanyonu'na gezi düzenledi. Dünyanın sayılı kanyonlarından biri olan Ahmetler Kanyonu'na Antalya Akut B Takımı Başkanı İbrahim Oğuz başkanlığında giren grup, Akseki Murtiçi bölgesinde turlarına başladı.

Manavgat Ahmetler Köyü'ne kadar uzanan kanyonu yürüyerek geçen gruptakiler, 7 kilometrelik parkur boyunca eğlenceli anlar yaşadı. Gördükleri manzaraya hayran kalan maceraseverler, bu anları fotoğrafladı. Tura katılan Ömer Karahan, 7 kilometrelik sarp kayalıklardan oluşan parkurun bazı bölümlerinde zorlandıklarını ve sadece gökyüzünü görebildiklerini söyledi.

Kayalıklara tırmanın, buz gibi suda yürümenin ve ulaşımın zor olduğu bölümlerde iple geçiş yapmanın güzel bir duygu olduğunu kaydeden Karahan, "Gerek inişlerde gerek çıkışlarda berrak sulara atlayıp, kayalara tırmanma şansı yakaladık" dedi. Elis Sever ise "Ahmetler Kanyonu eşsiz bir doğa harikası. Vadi, açık alan peyzajı, bitki örtüsü ve yaban hayatıyla kesinlikle korunması gereken yerlerden" dedi. 

Son Güncelleme: 09.08.2013 12:35
Anahtar Kelimeler:
AntalyaAhmetler Kanyonu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.