Adrenalin dolu eğlence

Türkiye'nin en önemli alternatif turizm merkezlerinden Antalya'nın Kaş İlçesi'nde ormanın içine kurulan adrenalin parkuru, tatilcilerden yoğun ilgi görüyor. 'Yüksek Parkur' adı verilen tesiste, turistler halatlarla metrelerce yükseğe tırmanıyor, makaralar yardımıyla ip üzerinde kayarak keyifli anlar yaşıyor.

12 Ağustos 2014 Salı 13:05
Adrenalin dolu eğlence
Begonvil Turizm A.Ş. tarafından Çukurbağ Mahallesi'nde 25- 30 metre yükseklikteki çam ağaçları arasına kurulan 'Yüksek Parkur', yerli ve yabancı turistlere alternatif tatil imkanı sunuyor. Denizde yüzmek ve güneşlenmekten sıkılan tatilciler, yaklaşık 15 dekar alana üzerine ormanın içinde kurulan adrenalin parkurunda eğleniyor. Çam ağaçları arasında kurulan 4 farklı parkura gelen tatilciler yetenek ve cesaretlerine göre bir parkurdaki etkinliklere katılarak macera yaşıyor. Tatilciler, her biri yerden 8 metre yüksekte ağaçların arasında gerilen halatlarla kurulan 'kırmızı', 'mavi', 'yeşil' ve 'sarı' parkurlardaki 60 farklı oyuna katılarak heyecan yaşayabiliyor. Tatilciler bu parkurlardaki etkinliklere katılmadan önce hazırlık parkurunda kısa süreli bir eğitim alıyor.

4 PARKUR BULUNUYOR
Eğitim parkurunda önce özel donanımlı kıyafetler giydirilen tatilciler, gerekli ekipmanlarını da aldıktan sonra profesyonel rehberlerden parkurlar ve oyunlar hakkında bilgi alıyor. Ekipmanların kullanmasını öğrenen tatilciler daha sonra zorluk derecesine göre adrenalin parkurlarında birer komando gibi geçmeye çalışıyor. Yerden metrelerce yüksekte sırasıyla sarı, yeşil ve mavi parkurlardaki etapları geçen tatilciler daha sonra en zor ve heyecanlı olan kırmızı parkurda hünerlerini göstermeye başlıyor. 5 yaş ve üstü herkese açık olan parkurlarda tatilciler ağaç tepelerinde, halat üzerinde yüksek heyecan yaşıyor. Alınan tedbirler sayesinde düşme riskinin bulunmadığı parkurda, tatilciler havada halat üstünde yürüyor, dört farklı yükseklikteki çelik halatlardan kayıyor. Çelik halatlardan kayan tatilcilerin hızı zaman zaman 60 kilometreye kadar ulaşıyor. Bu anlarda ise adrenalin doruğa ulaşılıyor.

3 SAAT SÜRÜYOR
Yüksek Parkur'daki bu heyecan fırtınası yaklaşık 3 saat sürüyor. Tatilciler ayaklarını yerden kesen, her anı adrenalin dolu parkurda eğlenmek için 30 TL ödüyor.

Yüksek Parkur'daki turan katılan Fransız turist Nerina Pedilla, "Doğanın içinde, çamların serinliğinde yorucu bir spor yaptık. Yoruldum, ama çok eğlendim. Beynimdeki tüm stresi boşaltarak ülkeme gidiyorum" dedi.

TATİLCİLER ÇOK İLGİ GÖSTERİYOR
Belçikalı Matthien Richard ise "Bugün çok yeni sporla tanıştım. Benim için çok farklı bir deneyim oldu. Başlangıçta biraz korktum. Ama sonradan çok eğlendim. Yoruldum ancak yaşadığım heyecan yorgunluğa değdi. Herkes bu heyecanı yaşamalı" diye konuştu.

İngiliz tatilci Alex Smith de parkurda 15 kişilik bir grupla katıldığını söyledi. İlk kez bu tür bir spor parkurunda eğlendiğini anlatan Smith, "Hepimiz, parkuru tamamladık. Çocuklar da bizimle çok eğlendi. Heyecan verici bir spor. Doğa çok güzel. Grup olarak tekrar geleceğiz" dedi. 

Son Güncelleme: 12.08.2014 13:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.