Aksu ‘karanlık sokak’ adını henüz aydınlığa çıkarmıştı ki şimdi de ‘köprü altı’ tanımlamasıyla karşı karşıya kalmış durumda.

Nedir bu Aksu’nun çektikleri bilinmez ama bilinen bir gerçek var ki Aksu’nun hayal dahi edilemeyecek ölçüde gelişiyor olması.

Öyle ki bu gelişmeleri her hafta siyasilerle yaptığımız ‘haftanın sohbeti’ röportajlarımızda yer veriyoruz.

Gelişmelerden vatandaşı haberdar etme adına, bu hafta, AK Parti Aksu ve aynı zamanda Büyükşehir Meclis Üyesi Ercan Ak, Yaşar Sözen ve İbrahim Köseoğlu’nu gazetemize davet ettik. Kendileriyle uzun uzun yaptığımız sohbetten yine Aksu için nasıl bir çalışmanın içerisinde olduklarının bilgisini aldık ve sizlerle bu söyleşinin tamamını 7. Sayfamızda paylaşıyoruz.

Köprü altı ilçesi benzetmesine gelince, bu konuda, Büyükşehir Belediye Başkanlığının düzenlemiş olduğu, Batı İlçelerine hizmet gezisi esnasında Aksu için dile getirilen bu söylemleri Sayın Türel’ e yönelttiğimde bu konuya sert tepki göstererek şunları dile getirdi; ‘-Göreve geldiğimiz günden beri Aksu için kolları sıvadık. Halil Başkan ve ekiplerimizle birlikte Aksu’ya hizmetin en iyisini, en güzelini yapabilmek için adeta zamanla yarışıyoruz. Üst geçitli kavşak projemizi eleştiriyorlar. Alttan geçsin demekle bu işler olmaz. Bu işin bir hesabı, kitabı var. Biz bu hesap ve kitapları en ince ayrıntısına kadar düşündük. Ona göre ortaya bu proje çıktı. Teknik olarak alttan geçmesinin mümkünü yok. Bunu biz değil, işin uzmanları söyledi ve rapor halinde bize sundu. Zaten muhalefetin işi çözüm üretmek değil, çamur atmak oldu. Herkes haddini bilerek konuşmalı’ diye yanıt verdi.

Evet, sizlere en doğru bilgiyi verme adına konunun muhatapları ile görüşüp bunları sizlerle paylaşıyoruz.

Söylentiler şunu gösteriyor ki ‘lafla peynir gemisi yürümüyor’ adı üzerinde söylenti. Çalışmalar fizibilite çalışmaları, ekip çalışmaları sonucu ortaya çıkıyor
.
Her yenilik sancılı sürecini beraberinde getiriyor. Bu süreç tamamlandığı vakit, ortaya çıkacak manzara karşısında vatandaş mutlu olacak. Aksu’nun şehirleşebilmesi, merkez ilçe konumuna gelebilmesi için bu ve daha fazla çalışmaya ihtiyacı var. Bu çalışmalar gerçekleşmediği takdirde, Aksu tamamen yok olmaya mahkûm kalabilirdi.  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.