Aksu’nun yıllardır kanayan ve bir türlü dikiş tutmayan yarası olan Altıntaş ile ilgili Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, güzel müjdeler verdi.

Geçen hafta Cuma ve Cumartesi olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi’nin doğu ilçelerini kapsayan iki günlük hizmet turu gezisine, birçok gazeteciyle beraber bende katıldım. Gezimizin bir bölümüne Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile AK Parti İl Başkanı Sayın Rıza Sümer’de iştirak etti. Gezi ile ilgili çok fazla ayrıntıya girmeyeceğim, ama yorucu yoğun geçen hizmet turunun ilk durağı Gazipaşa’da gerçekleştirilen güzel çalışmayı da es geçmeyeceğim.

Kimisine göre sıradan, kimisine göre ise 50 yıllık özlem…
Bize göre de 50 yıllık bir özlem.

Evet, yanlış duymadınız, tamı tamına 50 yıllık bir özlem. Hem de en temel ihtiyaçlarımızın başında gelen, olmazsa olmazımız olan su özlemi, Karasu İçme Suyu Projesi temel atma töreni ile sona erdirildi. Bu insanı ve duyarlı hizmetinden dolayı Sayın Türel’i bir vatandaş olarak bir kez daha takdir ettiğimi ifade etmek isterim.
Şimdi
gelelim esas konumuza, yani Aksu’ya, daha doğrusu Altıntaş’a.
Gezimizin ikinci günün de Sayın Türel ile bir söyleşi yapma fırsatı yakaladım.

Son 3 yıl içinde Büyükşehir Belediyesi’nin Aksu’ya yönelik ne gibi hizmetleri ve yatırımları gerçekleştirdiğin den tutun, Aksu’nun en büyük sorunu ve yatırımların önünü tıkayan mülkiyet sorunlarının aşılmasında ne tür çabalar sarf edildiğine kadar, birçok soruyu yönelttim.

Sayın Türel’de sorulara tüm içtenliğiyle yanıtlar verdi.
Oldukça keyifli ve samimi gerçekleşen sohbetimizin detayları, önümüzdeki hafta hem Güneyhaberci Aksu Gazetesi, hem de Markaksu Dergisi’nin bahar sayısında yer alacak.

Ayrıca Sayın Türel’in Pazar Akşamı Aksu’ya geleceğini, Altıntaş’ta halkla buluşacağını sohbet aralığında öğrenmiş bulundum.
“Altıntaş’a müjdeniz olacak mı?” sorusunu yönelttim.

Sayın Türel’de, “Müthiş müjdelerimiz olacak olacak. Altıntaş uçacak, inşallah” yanıtını verdi.

“Müjdeleri biraz açar mısınız? Sorusuna da kendileri haklı olarak, “Şimdi açamam, ancak Pazara açarız” şeklinde esprili bir ifade kullandı.
Şimdi tüm gözler Sayın Türel’in Pazar akşamı gerçekleştireceği Aksu buluşmasında.

Ne tür müjdeler vereceği o gün netlik kazanacak.

Umarız bu müjdeler, Gazipaşa’da sona erdirilen 50 yıllık su özlemi gibi olur.
Bu umutlar doğrultusunda söylenecek tek cümle, “Türel Altıntaş’a iyi gelecek” olur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.