Aksu Kent Konseyi Başkanı Turan Şahin, Aksu’daki Sivil Toplum Örgütleri (STK)’lara destek çağrısı başlıklı bir bildirge yayınlamış.

STK’ların Aksu’nun gelişimine önemli katılar sağlandığına dikkat çekilen bildirgede, “Son zamanlarda STK’lar baskılara maruz kalıyor. STK’lara yapılan bu baskılar Aksu’muza zarar vermektedir’ ifadelerine yer verilmiş.

Peki, kim bu baskıcılar?

İşte bende bu soruya yanıt almak için, hemen Aksu Kent Konseyi Başkanı Turan Şahin’i telefonla aradım ve sordum, “Kim bu baskıcılar?” diye…

Çünkü çok ciddi ve aynı zamanda akıllara çeşitli soruların gelmesine neden olacak bir iddia…

Uzun uzadıya konuştuk, ancak ikna edici bir yanıt alamadım. “Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in bu anlamda baskısı var mı?” diye ikinci bir soruyu da sordum.

“Kesinlikle öyle bir şey olmadığını, Halil Başkanın zorlu bir yola çıktığını, yükünün ağır olduğunu, taleplere yanıt vermeye çalıştığını, konsey olarak kent adına sundukları dosyaya olumlu baktığı şeklinde ifadeler kullanarak yanıtlar verdi.

“Aksu’da kaç adet STK var?” sorusuna da, “184 Sivil Toplum Kuruluşu var” yanıtını verdi.

Evet, yanlış duymadınız, 184 STK varmış, Aksu’da…

Peki nerede bu STK’lar.

Şahsen 2 senedir Aksu’da gazetecilik mesleğini icra eden biri olarak, 4 STK’nın ismi dışında, hiçbir ismi ne gördüm, nede duydum.

Bunlardan ikisi olan AKGİAD ve Aksu Kent Konseyi, dönem dönem yaptıkları aktivitelerle varlıklarını göstermeye çalışıyorlar. Diğer ikisi de tabelalarının dışında hiçbir varlıkları yok.

Evet, bu tablo çok acı bir gerçek.

Oysaki STK’ların tanımına bakıldığı zaman, çok farklı alanlarda örgütlenebilen ve birçok farklı alanda da faaliyet gösteren gönüllülük esasına göre oluşmuş veya oluşturulmuş kuruluşlar olduğu ifade ediliyor. Yani bu kuruluşların temel hedefleri ve öncelikleri arasında, toplumsal sorunlara çözüm bulmak ve toplumun gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlamak olmalı.

Peki, Aksu’da ki STK’lar, uygulama da böyle mi?

Kesinlikle değil…

Yukarıda da bahsettiğim gibi, 184 STK’dan yalnız 4’ünün ismini biliyorum. İkisi aktif, diğer ikisi de tabeladan ibaret.

Hal böyle olunca, kimsenin sitem etmeye hakkı yok.

Eğer siz, toplumun sorunlarına çözüm oluşturmak, gelişmesine ve kalkınmasına katkıda bulunmak için yola çıktıysanız, eylemlerinizle kendinizden bahsettirmeniz ve tabeladan ibaret olmamanız gerekir.

Aksi halde olmayan bir şeyi, kimsede dikkate almaz.

O yüzden, tanımda ki ibareler doğrultusunda, bu Sivil Toplum Kuruluşları yola çıktıysa, Aksu’muzun onlarca sorunu var, bu sorunları çözümleri ile ilgili önerileri ortaya koysunlar.

Aksu gazetesi olarak bu STK’ların sesi kulağı olmaya her zaman hazır olduğumuzu bildirmek isteriz.

Bu hayalleri gerçekleştirmeleri için, uykularından bir an evvel uyanmaları gerekiyor.

Unutulmamalıdır ki, “Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uykudan uyanmaktır.”

Acaba bu uykudan ne zaman uyanılacak. Sabırsızlıkla bekliyoruz….
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.