Neredeyse dünya kurulduğundan bu yana insanoğlu her ihtiyacını topraktan gidermiş. Ekmiş, biçmiş, yerleşmiş, avlanmış, yaşamını topraktan sağlamış onunla geçindirmiş.

Oğlunun düğününü, kızının çeyizini onunla yapmış.

Zaman içerisinde şehirleşmeye geçince toprağına hor bakar olmuş. Toprağını satıp, beton binalara sığınmış. Yaşamaya çalışmış. İlk başlarda rahat, konforlu gelse de sonrasında toprağın kıymetini anlamış.

Köylerden kentlere göçler, boş kalan araziler, tıka basa şehirler.

Toprağından bıkan, tükenen çiftçi çocukları üniversite okuyarak o çileli yaşamdan kendini kurtarmaya çalıştı ve hala bunun için uğraş veriyor.

Biz rezillik yaşadık, onlar yaşamasınlar diye söylemler de bulunan anneler, babalar.

Gelelim bu güne, artık toprak o kadar kıymetli, o kadar kıymetli ki!

Öyle bir zaman ki! Bir karış bile toprağınız varsa çok şanslısınız.

Şimdi toprak o kadar güzel işleniyor ki. Öyle farklı ve az zaman ve emek harcanarak ürünler üretiliyor ki!

Üstelik bu ürünleri üretmek için 7/24çalışmanıza gerek yok. İlaçsız, fazladan gübresiz, gayet doğal ve vitamin değeri çok fazla ürünler bunlar.

Üstelik bu ürünlere suyu bile hafta da bir defa veriyorsunuz. Sonra size muhteşem ve kazançlı ürünler veriyor.

Ülkemize artık böyle ürünler üreten, yatırımcılar akın etmekte.

Teknoloji ve bilim ilerleyince,üretimde ona paralel daha ergonomik koşullarda yapılıyor.

Yatırımcılar 100 dönüm ve üzeri ekimler yapıyor, yapılan üretimde hem yurtiçi hem de yurtdışı ihtiyaçları göz önünde bulunduruyorlar.

Kulaktan dolma, yada eski geleneklere göre değil, uzun Ar-Ge sonucu ve uzman nezaretinde yapılıyor.

Ülkemiz de yapılan tarım sadece sofralarımıza gelen ürünlerden ibaret değil, ilaç sanayi de bundan nasibini alıyor. Bu değerli topraklar dünyanın önemli ölçüde gıda ihtiyacını karşılamaktadır. Topraklarımıza sahip çıkalım. Tarım arazileri taviz verilmeden devlet tarafından daha katı kurallarla korunmalıdır.

Pandemi döneminde üretimin ve gıdanın kıymeti bir kere daha anlaşıldı. Bundan sonra neyle karşılaşırız bilemiyorum ama bildiğim bir şey var, toprak nimettir, hor bakmayalım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.