Ülkemizin ekonomi gündeminde şu an toprağa yapılan yatırımlarla ilgili epey görüşler yer almakta ve hem yatırım için hem de kar elde etmek için arsa alın diyor, uzmanlar. Toprak değerli bir yatırım aracıdır. Uygun fiyatla alınmış bir arazi, diğer tüm yatırım araçlarının toplamından daha fazla getiri sağlar diye ekliyorlar. Uzmanların bu seslenişi haliyle ilçemizde geniş bir sektöre sahip arsa alım-satım işleriyle uğraşan firmaları hareketlendireceğe benziyor.

Aksu’nun tarım, turizm, ticaret, tarih gibi cezbedici yönleri yatırımcıları bu bölge çekmeye yetiyor. Şehir hayatına yeterince doymuş, Büyükşehirlerde yaşayan insanlar, arsa ve arazi alımında çok yönlü seçenekleri yine bu ilçede bulabiliyorlar. Hobi bahçem olsun diyenden tutunda, tarım arazisi alarak ticaret yapmak istiyorum diyene, bununla da kalmayıp turizm amaçlı kullanacağım yada villa yapmak istiyorum diyen müşterilere kadar kısacası herkese ve her keseye uygun arsa ve arazileri yine bu ilçede bulabiliyorlar.

Ülkenin Ekonomi gündeminde uzun zamandır yer alan bu konuya, bizde Aksu ölçeğinden bakmaya çalıştık. Antalya’da en çok arsa, arazi, tarla olarak geniş bir alana sahip olan ve en çok alış verişin gerçekleştirildiği ilçemizde, bu sektörde uzun yıllardır hizmet veren Gayrimenkul danışmanları ile bu konuyu ele aldık. Birçok danışmanla yaptığımız görüşleri siz okurlarımız için paylaşıyoruz.

Mustafa ASLAN (Paradise Emlak ve Otomotiv)

Uzmanların görüşlerine katılıyorum. Toprak her zaman karlı bir yatırım olarak yerini korumuştur. Dövizin sürekli tırmanışı yatırımcıyı toprak yatırımından geri çekmişti. Şimdi dövizin düşüşe geçmesi yatırımcıları artık arsa ve arazi almaya yönlendirecek diye düşünüyorum ve bu yönde beklentilerimiz var. Toprak, değerini hep koruyan karlı bir yatırım, ayrıca fazlasıyla kazandıran bir yatırım.

Arsa da yıpranma payı olmadığı gibi kazancınız her geçen gün artmakta. Aksu’da Deniz, Expo Alanı, Havalimanı, Doğal güzellikler bunların tamamı bu ilçede olduğu için en doğru yatırım Aksu bölgesine yapılan yatırımdır. İmar sorunları da çözülen bir bölge olduğu için Aksu diyorum ve yatırımcıları Aksu’ya bekliyorum.

Yunus KABA (AY-GO Emlak ve Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı)

Bankalarla faizle uğraşmaktansa arsa yatırımı on numara bir yatırımdır, gelecek garantisi olan çalınmaz, yıkılmaz ve kaybolmaz kısacası hiçbir şeyden etkilenmez garanti bir yatırımdır. Bölge olarak Aksu hızla gelişmekte olduğu için en ideal yer burasıdır. Yatırımcılar mutlaka Aksu’yu ilk sıraya almalılar. Ev, araba yatırım değil aksine kayıptır. Bu işin en sıkıntılı tarafı sahte yatırımcıların olması. Yatırımcılar alış veriş yaparken doğru yatırımcıları bu konuda uzman kişileri, kurumları tercih etmeleri gerekiyor. Yoksa hüsrana uğrayabiliyorlar. Hesap sorulabilir bir sözleşme ile alış- veriş yapmaları en sağlıklı olanıdır. Yoksa ben sattım gitti, paranı vermeseydin gibi hoş olmayan durumlar ortaya çıkabiliyor. Yatırımcı, ortada kalmadan, güvenle ve huzurla alış verişini yapmalı. En başından kazanmalı diye düşünüyorum.

Duran CELBİŞ (ME-DU Emlak- Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı)

Biz AKGİAD ( Aksu Girişimci İş Adamları Derneği) olarak Türkiye’de iş adamları derneği ve dolayısıyla Türkiye’de birçok iş dünyası içinde olan yatırımcılara çağrıda bulunuyoruz. Yatırımcılar bize diyor ki tamam size yatırım yapalım. Bölgenizin geçmişten gelen imar sorunları var. Bizde onlara İmar sorunları olan ilçenin yeni vizyonu daha farklı diyoruz. 25 yıldır Çalkaya sorunu olan bir sorun çözüldü. Bu mucizevi bir şey. Hem arsası olan için hem de alım satım yapan için hem de yatırımcılar için.

300 yataklı Akıllı hastane bu bölgeye yapılıyor, ülkenin en iyi otelleri bizde, turizm, tarih ve tarımda toplulaştırma bizim bölgemizde gerçekleştiriliyor. Yine ulaşımda Tramvay, Havalimanı Aksu’da.  Bisiklet turizmi bile yapılabilecek bir saha burası. Dünyadaki birçok insan bu ilçeye geliyor. İnsanı çeken her şey burada. Hızlı tren projesi yine bu bölgeden geçiyor. Avrupa’da 50 yaş üstü insanlar Kıbrıs’ta yaşamayı düşünüyorlardı artık en büyük alternatif Antalya tabi beraberinde Aksu. İnsanlar artık İstanbul’u istemiyor Antalya’da yaşamak istiyorlar. Aksu bir anlamda yeni kentleşmeye çalışan sakin bir şehir. Antalya’nın merkezinde rezistansta kalan insanlar bu bölgeden villa arsası alıyorlar. Bir tarafı şehir bir tarafı köy hayatı bu mükemmel bir kavram. Yatırımcılara sesleniyorum mandıra filozof hayatı Aksu’da yaşayabilirsiniz. Bunun için tercihiniz Aksu olmalı.

Mehmet GÖÇER (Göçer Emlak - Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı)

Arsaya yatırım en karlı yatırım. Aksu’da şu an imar anlamında inşaat yapılan yer yok 3 mahalle dışında. İnşaata açıldığı zaman arazi yatırımı büyük kar getiriyor. İnşaata kapalı yerler çok uygun yatırım için, özellikle Aksu bunun için tercih edilmeli. Biraz daha şehirleşince değeri artacak ve mutlaka Aksu’ya yatırım yapılmalı. Aksu hem merkezi ilçe hem de kuzey çevre yolu, ticari ve depolama anlamında uygun bir alan. Şehir kalabalığından uzak şehrin içinde olan bir yer. Aksu doygunluğun henüz yaşanmadığı bir yer. Tarımsal üretim için de yatırım en karlı yatırım. Tarım bu bölgede büyük rol oynuyor. Tarımsal araziler, fiyat anlamında daha uygun fiyatlarla alınabiliyor. Arsadan ziyade tarımsal arazi daha karlı, bölgemizde % 60 tarla talebi var %40 arsa talebi var. Bunları birbirinden ayırt etmeli. İmar geçerse konut yapabiliyorsunuz. Ayrıca toprak aşkı var insanlarda bundan dolayı tarla talebi de çok fazla. Ben bile şimdi köyümde ev yapmaya çalışıyorum. Arazi getirisi anlamında bakarsak tarla, arsadan daha fazla kar getirmektedir. Ulaşım anlamında da Aksu çok yakın.

İbrahim GÖKÇE ( Mandırlar Emlak ve Otomotiv)

Şu an yükselen trend toprak yatırımı. Yatırımcılar bu konuda gönül rahatlığıyla bu bölgede kurumsal çalışan danışmanlar eşliğinde yatırımlarını yapabilirler. Uzun yıllara dayanan Çalkaya İmar probleminin çözülmesi, Altıntaş Bölgesinde gerçekleştirilecek Türkiye’nin ilk projesi bu bölgenin al benisini çok daha artırmaktadır. Birkaç sene içinde yatırım yapmak isteseniz bile yer bulma şansı bugüne oranla daha da düşecektir. Toprak, her daim karlı bir yatırım olarak yerini koruyacak. Bize gelen kişiler şehir yaşamından bunalmış ama şehre en yakın yere yatırım yapmak isteyen kişiler. Aksu kuzeyin parlayan yıldızı olarak yapılabilecek en sağlıklı ve merkez ilçedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.